Ontbreekt het je aan inspiratie of heb je een beetje last van de herfstblues en heb je even helemaal geen idee wat je deze week op tafel moet zetten? Geen paniek! Met dit heerlijke weekmenu hoef jij je over het eten niet meer druk te maken, want dat heb ik al voor je gedaan. Ik heb namelijk weer een fijn gevarieerd weekmenu voor je klaar staan. Jij moet alleen nog even de boodschappen doen, dat dan weer wel. Zet ‘m op en vooral: eet smakelijk.
Maandag – Hete bliksem met chipolataworstjes
Hete bliksem: de naam klinkt spannend, maar het is eigenlijk niets meer dan een stamppot met appels. Hete bliksem is een heerlijk gerecht dat is perfect is voor de koudere dagen en dat door de zoete appelsmaak ook bij kinderen vaak heel goed in de smaak valt. Dit oer-Hollands recept wordt vaak in combinatie met worst gegeten. Vandaag maak ik ‘m met varkenschipolata’s maar heb je er liever een gehaktbal bij dan houdt niemand je tegen. Jij bent de chef.
Hier vind je het recept voor deze hete bliksem met chipolataworstjes.
Dinsdag – Warme pastasalade met paddenstoelen
Een pastarecept is altijd een goed idee, want het is altijd lekker en een ideale manier om snel een maaltijd in elkaar te zetten. Voor vandaag heb ik daarom een heerlijke warme pastasalade met paddenstoelen, geitenkaas en rucola. Niet zo dol op geitenkaas? Dan kan je het makkelijk vervangen een ander soort kaas.
Hier vind je het recept voor deze warme pastasalade met paddenstoelen.
Woensdag – Spruitjes met bacon en honing
Spruitjes: niet altijd de meest populaire groente. Zonde, want spruitjes zijn écht fantastisch! Neem nou deze spruitjes met bacon en honing: een klassieke groente, maar dan net even anders! Dit eenvoudige recept met ontzettend veel smaak staat binnen een handomdraai op tafel en smaken zeker weten naar meer. Serveer in combinatie met mijn Oud-Hollandse gehaktballen of met een lekker stuk gegrilde zalm. Zalig!
Hier vind je het recept voor deze spruitjes met bacon en honing.
Donderdag – Courgettesoep met Hollandse garnalen
Een lekker soepje voor de donderdag. Deze courgettesoep is erg makkelijk te maken en ook nog eens heel lekker. Ik maak de soep met Hollandse garnalen, maar je kan ze ook vervangen door zalmsnippers of helemaal weglaten. Wat jij het lekkerst vindt.
Hier vind je het recept voor deze courgettesoep met Hollandse garnalen.
Vrijdag – Witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas
De kweepeer. Deze prachtig geel gekleurde vrucht is verwant aan de appel en de peer en is rond deze tijd van het jaar op zijn best en volop verkrijgbaar. Ik verwerkte hem in deze verrukkelijke witlofsalade. De kweepeer is hierin de perfecte tegenhanger voor de ietwat bittere witlof en geeft een lekkere frisse toets naast de blauwe kaas. Jammie.
Hier vind je het recept voor deze witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas.
Zaterdag – Pompoengnocchi met salie-botersaus
Oké dit is misschien even iets meer werk dan een pannetje met pasta koken, maar dan heb je ook wat. Thuis gnocchi maken is namelijk niet alleen leuk, op deze manier kun je er ook nog eens geheel je eigen draai aan geven. En dat vind ik dan weer extra leuk.
In dit geval koos ik ervoor om de gnocchi te mixen met pompoen. Niet alleen krijgen ze daar een geweldig oranje kleurtje van, maar ook de smaak wordt zoeter. Perfect voor dit seizoen!
Hier vind je het recept voor deze pompoengnocchi met salie-botersaus.
Zondag – Mandarijnencake
Dacht je dat je voor een supermalse cake perse boter nodig hebt? Guess again. Aan deze mandarijnencake komt nog geen grammetje boter te pas. De gepureerde mandarijntjes zorgen samen met de eieren voor heerlijke sappige cake waar je van wilt blijven eten. De smaak van deze cake doet een klein beetje denken aan Engelse marmelade: vol van smaak en een tikkeltje bitter. Verrukkelijk bij een warm kopje thee.
Hier vind je het recept voor deze mandarijnencake.