Witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas
20 minuten
Witlofsalade met kweepeer
De smaken in deze salade gaan wonderwel samen. Per definitie is een witlofsalade met blauwe kaas altijd erg lekker en in combinatie met de kweepeer is het nog lekkerder.
De kweepeer kun je niet – zoals met een gewone peer – rauw verwerken in de salade. Je moet deze eerst langzaam bakken en karameliseren. Maar dat maakt deze witlofsalade nou juist so lekker!
Check ook het recept voor de walnotenpudding met kweepeer
Witlofsalade met kweepeer en blauwe kaas
aantal personen: 2 voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 20 MINUTEN
Ingrediënten
Ingrediënten
- 1 grote grote kweepeer
- 3 stronkjes witof
- 10 gram boter
- 15 gram suiker
- 1 tl rozenwater
- 40 gr pistachenootjes gepeld
- 100 gr blauwe kaas
Instructies
Instructies
- Schil de kweepeer en verwijder het klokhuis.
- Snijd in plakjes.
- Smelt de boter in een koekenpan en bak de kweepeer rondom bruin
- Strooi na een paar minuten de suiker eroverheen en laat op laag vuur rustig karameliseren tot de kweepeer zacht en gaar is.
- Snijd de witlof in reepjes. Meng met de kweepeer en besprenkel met wat rozenwater.
- Hak de pistachenootjes grof en verkruimel de kaas.
- Verdeel over de salade
Voedingswaarde per portie
Calorieën : 354kcalKoolhydraten: 14gProteine: 15gVet: 28gVerzadigde vetten: 13gTrans Fat: 1gCholesterol: 48mgNatrium: 734mgKalium: 339mgVezels: 2gSuiker: 9gVitamine A: 590IUVitamine C: 1mgCalcium: 287mgIJzer: 1mg
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!