Warme pastasalade met paddenstoelen

Warme pastasalade met paddenstoelen, geitenkaas en rucola

De pastarecepten zijn bij jullie altijd veruit favoriet. En dat begrijp ik ook want het is altijd lekker en een ideale manier om snel een maaltijd in elkaar te zetten. Vandaag heb ik een heerlijke warme pastasalade.

‘Hoezo heet het een salade als het warm is?’, hoor ik je nu denken. Je mag het natuurlijk anders noemen als je dat liever doet, maar dit serveer je lauwwarm. Niet gloeiend heet. Doordat je rucola, bieslook en de geitenkaas er na het koken doorheen doet, koelt de pasta af en heeft het meer het karakter van een salade.

Bereiden van de pastasalade

Voor het maken van de warme pastasalade maak je uiteraard eerst de pasta klaar. Terwijl die kookt snij je de kastanjechampignons in kwartjes, halfjes of plakjes, afhankelijk van het formaat van de champignons. Deze bak je in de olijfolie lekker goudbruin en gaar. Voeg de knoflook en de citroensoep toe en schep het geheel om. Doe nu de pasta erbij en bak het even 1 minuut mee.

Schep nu de rucola, bieslook en citroensap door de pasta en voeg lepeltjes van de geitenkaas toe. Druppel er nog wat mooie olijfolie overheen en je warme pastasalade is klaar!

Check ook eens mijn pastasalade met artisjok

warmepastasalade

Warme pastasalade met paddenstoelen, geitenkaas en rucola

4.55 van 86 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang diner, Lunch
Porties 4 personen
Calorieën 527 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 g buisjespasta bijv. penne of rigatoni
  • 25 g koude boter
  • ca. 3 el extra vergine olijfolie
  • 350 g kastanjechampignons kleine gehalveerd, grote in plakjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • rasp en sap van ½ citroen
  • 60 g rucola
  • 1 bosje bieslook fijngeknipt
  • 125 g zachte geitenkaas
  • zeezoutvlokken en zwarte peper

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen.
  • Verhit intussen de boter met 1 eetlepel extra vergine olijfolie in een antiaanbakpan. Roerbak de kastanjechampignons in de pan op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de knoflook en citroenrasp toe, schep om en bak 1 minuut. Stort de pasta in de pan en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur.
  • Schep de rucola, bieslook en het citroensap door de pasta. Voeg lepeltjes geitenkaas toe aan de warme pastasalade. Druppel er wat extra olijfolie overheen, bestrooi met zeezoutvlokken en zwarte peper en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 527kcalKoolhydraten: 62gProteine: 18gVet: 24gVerzadigde vetten: 9gTrans Fat: 1gCholesterol: 28mgNatrium: 174mgKalium: 649mgVezels: 4gSuiker: 4gVitamine A: 882IUVitamine C: 10mgCalcium: 107mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.