Het is officieel herfst. There, I said it. Gek hè, hoe snel dat toch altijd weer gaat. Maar goed, het is ook helemaal geen reden om somber te zijn want net als ieder seizoen heeft ook de herfst genoeg dingen om naar uit te kijken. Lekker eten is daar zeker een van: knolletjes, verwarmende kruiden… So, let’s celebrate autumn: ik heb weer een nieuw, makkelijk weekmenu voor jullie klaar gezet, vol met hartverwarmende recepten. Geniet ervan!
Maandag – Penne met geroosterde bloemkool
Vandaag een heerlijke pasta met geroosterde bloemkool. Wil je dit gerecht eens op een andere manier maken? Dan kun je het bijvoorbeeld in een ovenschaal doen, flink bestrooien met geraspte kaas en dat even grillen in de oven. Heaven!
Hier vind je het recept voor deze penne met geroosterde bloemkool.
Dinsdag – Zalm uit de oven
Houd je van vis? Probeer dan zeker dit recept eens voor zalm uit de oven. Alles gaat in één keer in een schaal, hop de oven in én klaar. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Heb je meteen ook genoeg tijd over om je kids te helpen met hun huiswerk, je mail bij te werken of wat quality time met je partner. Top-top-top, dus!
Hier vind je het recept voor deze zalm uit de oven.
Woensdag – Romige groene-groentesoep
Deze romige groentesoep is ideaal om restjes uit de koelkast op te maken. Ik gebruikte – de naam verklapt het al – groene groentes zoals broccoli, courgette, erwten en prei. Tip: deze soep laat zich gemakkelijk invriezen. Zo heb je altijd iets op voorraad voor wanneer je een keer geen tijd hebt om te koken.
Hier vind je het recept voor deze romige groene-groentesoep.
Donderdag – Curry van zoete aardappel en kikkererwten
Ik ben vast niet de enige die het is opgevallen: boodschappen doen is een stuk duurder geworden. Niet gek dus dat we ons steeds bewuster van worden hoeveel we precies uitgeven aan ons eten. Maar hoe kook je budgetvriendelijk? Daar help ik je graag bij, bijvoorbeeld met dit recept van een betaalbare en superlekkere curry van zoete aardappel.
Hier vind je het recept voor deze curry van zoete aardappel en kikkererwten.
Vrijdag – Lasagne met ham en ricotta
Deze lasagne is erg simpel te maken. Zo fijn. Dit gerecht bevat lekker veel ricotta, tomaten en ham en ik serveer er een frisse groene salade bij. Een halfuurtje in de oven en in de tussentijd ruim ik gelijk de keuken op. Misschien schenk ik er wel een glaasje wijn bij in voor mezelf… Aan tafel!
Hier vind je het recept voor deze lasagne met ham en ricotta.
Zaterdag – Lamszadel met peperonata
Lamszadel uit de oven, altijd feest. Dit is typisch gerecht voor in het weekend. Lekker langzaam gegaarde lamszadel met caponata. Serveer met gebakken aardappeltjes of met een extra romige puree. Puur genieten.
Hier vind je het recept voor deze lamszadel met peperonata.
Zondag – Kokos-limoenkoek met mango
Zon in koekvorm. Dat is deze kokos-limoenkoek met mango. Die laatste zorgt voor een prachtig geel-oranje laagje. Deze heerlijk sticky koek met tropische vibes is perfect om uit te delen, mits je jezelf kunt beheersen natuurlijk. Oh, en is dit herfst? Misschien niet. Maar we mogen die summer vibes toch nog wel even vasthouden?
Hier vind je het recept voor deze kokos-limoenkoek met mango.