Penne met geroosterde bloemkool

Tijd

Pasta en bloemkool is misschien een combinatie waar je niet meteen aan denkt, maar rooster de bloemkool en meng het met gekookte penne. Voeg daar dan nog wat romigs aan toe zoals wat crème fraîche, en je hebt een topgerecht te pakken. Heerlijk voor doordeweeks. En nog redelijk snel ook, deze penne!

Mmm, geroosterde bloemkool

Is het je ook wel eens opgevallen dat veel groentes veel lekkerder worden wanneer je ze roostert? Neem nu tomaten. Die worden heerlijk zoet als je even roostert in de oven. Of paprika. Of – zoals hier met de penne met geroosterde bloemkool – de bloemkool.

Nu hou ik enorm van bloemkool. Ik vind het een van de meest veelzijdige groentes die er zijn. Je kunt het roosteren, koken, pureren (ideale vervanger ook voor bijvoorbeeld aardappelpuree), je kunt het serveren als een bloemkool steak, je kunt hem vullen…. de lijst is eindeloos lang!

Penne bij de geroosterde bloemkool

Ik maakte hier het gerecht met penne pasta, maar je kunt er natuurlijk ook elleboogjes pasta voor gebruiken. Wil je weten welke pasta geschikt is voor welk gerecht? Check dan hier wat voor pasta soorten er allemaal zijn.

Penne met geroosterde bloemkool

Penne met geroosterde bloemkool

4.25 van 44 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 600 gr bloemkool
  • 2-3 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • ½ tl rode chiliflakes
  • ½ tl zeezout
  • Pasta
  • 300 gr penne
  • 2 teentjes knoflook
  • ¼ tl chiliflakes
  • 2 el olijfolie
  • 100 gr Parrano Snippers Robusto
  • 2 el geroosterde pijnboompitjes
  • 2 el verse peterselie gehakt

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220˚C.
  • Neem een grote bakplaat en verdeel hier de bloemkoolroosjes overheen. Besprenkel met de olijfolie, chiliflakes en het zeezout en verdeel de teentjes knoflook over de plaat. Zet in de oven voor een minuut of 10, roer dan even goed om en zet weer terug voor nog eens 10 minuten of tot gaar en goudbruin.
  • Na de eerste 10 minuten ga je aan de slag met je pasta. Kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
  • Giet af en zet apart.
  • Verhit een grote koekenpan of hapjespan met de olijfolie en bak hierin de knoflook aan. Voeg de pasta, de geroosterde bloemkoolroosjes, de chiliflakes, kaassnippers en geroosterde pijnboompitjes toe en meng alles goed door en bak het even op.
  • Serveer met de verse peterselie erover en extra kaassnippers.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!