Romige groene groentesoep

30 minuten

Groene groentesoep

Voor het soepje van de zondag hebben we dit keer een lekker romige groene groentesoep. Zoals ik al eerder heb verteld is soep natuurlijk ideaal om restjes op te maken. Dus voel je vooral vrij om extra of andere groente toe te voegen aan deze groene groentesoep.

Dit keer gebruikte ik – de naam verklapt het al – vooral veel groene groente in de soep. Ik maak kleine roosjes van de broccoli en kook die samen met de courgette en de doperwten even mee met de soep.

Daarna wordt alles gepureerd en maak je er een lekker romig geheel van met de kookroom. Serveren doe je met een lekkere dikke yoghurt en wat verse bieslook eroverheen.

Meer soep inspiratie nodig? Check hier alle soeprecepten

 

romige groene groente soep

Romige groene groentesoep

4.56 van 126 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Soep
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen
Calorieën 247 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 1 prei witte deel, in ringen
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 stronk broccoli in roosjes, stronk geschild en in plakjes
  • 1 kruimige aardappel geschild, in stukken
  • 2 groentebouillonblokjes à 500 ml bouillon
  • 1 courgette in halve plakjes
  • 125 g erwten diepvries, ontdooid
  • 125 ml kookroom
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 4 el dikke yoghurt of crème fraîche
  • ½ bosje bieslook fijngeknipt
  • extra vergine olijfolie optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de olijfolie in een soeppan. Fruit de prei in 5 minuten iets zacht op laag vuur. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Schep de plakjes broccolistronk en de stukken aardappel erdoor.
  • Giet er 1 liter kokend water bij, verkruimel de groentebouillonblokjes boven de soeppan en breng het geheel aan de kook. Zet het deksel schuin op de pan, draai het vuur zo dat de soep rustig blijft koken en laat 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de broccoliroosjes, courgette en erwten toe en kook ze 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de kookroom erdoor. Proef de soep en breng op smaak met zeezoutvlokken en peper.
  • Schep de soep in kommen en schep op elke kom soep een lepel yoghurt. Strooi er de bieslook overheen en bedruppel eventueel met wat extra vergine olijfolie.
  • Diepvriestip: Restjes soep kun je prima invriezen. Ze blijven 3 maanden goed.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 247kcalKoolhydraten: 21gProteine: 5gVet: 17gVerzadigde vetten: 8gCholesterol: 45mgNatrium: 374mgKalium: 526mgVezels: 4gSuiker: 5gVitamine A: 1194IUVitamine C: 35mgCalcium: 81mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.