Makkelijk weekmenu voor week 31

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een nieuw makkelijk weekmenu voor jullie klaar. Enjoy!

Maandag – Geroosterde bloemkool met boter-kappertjessaus

Geroosterde bloemkool met boter kappertjessaus

Ook als je niet van bloemkool houdt, moet je dit recept tóch zeker eens proberen. Deze geroosterde bloemkool bak ik in de oven waardoor de groente extra smaakvol wordt. Bij de bloemkool gaat een heerlijke boter kappertjessaus om de smaak nog eens extra op te halen. Voor een doordeweekse maaltijd kun je dit goed combineren met een groene salade of een lekker mals stukje vlees, vis of kip. 

Hier vind je het recept voor de geroosterde bloemkool met boter-kappertjessaus.

Dinsdag – Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Italiaanse maaltijdsoep met balletjes

Een heerlijke maaltijdsoep voor een doordeweekse avond is deze Italiaanse maaltijdsoep met balletjes. Een stevige, gezonde soep die veel groentes bevat. Extra leuk voor kids, is dat er door de soep letterpasta zit, dit maakt het eten nog nét wat leuker. 

Hier vind je het recept voor de Italiaanse maaltijdsoep met balletjes.

Woensdag – Papaja-mangosalade met geroosterde zalm

Papaja mangosalade met geroosterde zalm

Voor een frisse en vullende salade als diner zit je met deze papaja-mangosalade helemaal goed. De salade bevat verschillende smaken, die de combinatie samen heerlijk maakt. De geroosterde zalm eet je samen met de frisse mango en papaja, de salade en knapperige cashewnoten.  

Hier vind je het recept voor de papaja-mangosalade met geroosterde zalm.

Donderdag – Groene shakshuka met extra veel groente

groene shakshuka

Misschien ken je wel de rode shakshuka die wordt gemaakt met veel tomaten en vaak rode paprika. In deze versie worden er vooral veel groene groentes gebruikt. Het is een flexibel recept en zo kun je ‘m dus helemaal eigen maken. Vervang groentes die afhankelijk zijn van het seizoen, wat jij lekker vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen.

Hier vind je het recept voor de groene shakshuka met extra veel groente.

Vrijdag – Pasta aglio e olio – oftewel pasta met olie en knoflook

Pasta aglio e olio

Dacht je dat ik een weekmenu zou maken zonder een pasta? Nooit! Deze pasta is erg makkelijk te maken en overheerlijk. Simpel maar doeltreffend, met veel knoflook, chilivlokken, knoflook, olie en peterselie en natuurlijk geraspte kaas. Een goede pasta heeft nu eenmaal niet zoveel ingrediënten nodig…

Hier vind je het recept voor de pasta aglio e olio – oftewel pasta met olie en knoflook.

Zaterdag – Traybake met kip, courgette en balsamico

Traybake met kip, courgette en balsamico

Zo’n heerlijk makkelijk recept is dit, alles gaat op één bakplaat en hup in de oven. Je kunt de traybake in principe vullen met wat jij lekker vindt aan groentes. Ik gebruik hier courgette, tomaten, aardappeltjes, kruiden, knoflook, ui en een goed stukje kip. 

Hier vind je het recept voor de traybake met kip, courgette en balsamico.

Zondag – Keto chocoladecake

Keto chocoladecake

Een eenvoudige recept, maar zeker niet minder lekker is deze keto chocoladecake. Als je keto eet, dan eet je geen suikerrijke of koolhydraatrijke producten. In dit geval wordt de suiker vervangen door erythritol, een suikervervanger die ook steeds vaker in de supermarkt te vinden is. De cake is niet alleen keto, maar ook volledig glutenvrij. En vooral: lékker!

Hier vind je het recept voor de keto chocoladecake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!