Gezonde recepten

Koken uit de voorraadkast – quinoasalade met mango

Samenvatting

  • Bereiden 10 min.
  • P Aantal personen 2 personen

Ingredienten

120 gr voorgekookte quinoa

1 grote biet, in blokjes

75 gr avocadoblokjes

75 gr mango blokjes

Dressing

2 el olijfolie

2 el perzik-abrikoosazijn of een andere zoete fruitazijn

peper en zout

Sharing is caring!

Een salade uit de voorraadkast

Juist bij een salade denk je al snel aan verse waren. Dus kun je een salade maken met producten uit de voorraadkast en vriezer? Dat kan wel degelijk!

Quinoa voorgekookt

Hoewel je quinoa natuurlijk prima op voorraad kunt houden blijkt dat er tegenwoordig ook – best handig – kleine blikjes zijn met voorgekookte quinoa. Dus als je heel snel een salade in elkaar wilt draaien is dat natuurlijk ideaal.

Voor deze salade gebruikte ik twee kleine blikjes quinoa. Het lijkt heel weinig maar is voldoende voor twee personen. De mango en de avocadostukjes komen uit de vriezer. Heb je verse basilicum in huis dan is dat lekker om erover te strooien maar zo niet dan is het ook zonder lekker.

Probeer ook eens deze lekkere aardappelsalade met asperges!

Bereidingswijze quinoasalade met mango

Heb je geen quinoa uit blik begin dan met het koken van de quinoa, giet af en laat afkoelen.

Laat de mango en avocado stukjes ontdooien en snij desgewenst iets kleiner. Snij de biet ook in kleine blokjes en roer alles door de quinoa heen.

De dressing maak je door 2 el olijfolie te mengen met 2 el fruitazijn (ik gebruikte perzik-abrikoosazijn) en wat peper en zout. Verdeel de dressing over de salade en eet meteen.

Nog meer lekkers