Aziatische recepten

Recept voor egg tarts (custardtaartjes)

Samenvatting

  • Bereiden 45 min.
  • Aantal personen 12 stuks

Ingredienten

150 gr kristalsuiker

4 eieren

250 ml volle melk

snuf zout

400 gr bladerdeeg

Benodigheden

Muffinvorm

Ronde uitsteekvorm

Sharing is caring!

Een bezoek aan Hongkong is niet compleet zonder het eten van egg tarts. Het liefst elke dag en het liefst meerdere. Deze bizar verslavende custardtaartjes zijn gelukkig makkelijk thuis na te maken. Chinees bladerdeeg is eigenlijk net iets anders dan het bladerdeeg dat je hier uit de vriezer haalt, maar een kniesoor die daar op let. Door het kant-en-klare deeg zijn deze taartjes namelijk een fluitje van een cent.

Bereidingswijze voor egg tarts

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de kristalsuiker in een kom met 150 ml heet water en roer tot de suiker helemaal is opgelost. Laat afkoelen. Klop de eieren met de melk en een snuf zout door het suikermengsel. Zeef het mengsel door een fijne zeef voor een extra fijne structuur.

Snijd met een uitsteekring rondjes uit die in jouw muffinvorm passen . Duw de rondjes in de muffinvorm en snijd extra deeg af. Verdeel de custardvulling over de vormpjes. Bak de taartjes 25 minuten en laat helemaal afkoelen zodat de custard kan opstijven.

Nog meer lekkers