Gegratineerde witlof met sinaasappel en spekjes recept
35 minuten
Ik hou van ovenschotels. Of het nu in de zomer is of in de winter, dat kan wat mij betreft eigenlijk altijd wel. Neem nu deze zomerse variant van gegratineerde witlof met sinaasappel. Het is super makkelijk en snel om te maken en verrassend met de sinaasappel en dragon.
Oventijd
Hoewel het natuurlijk wel eventjes in de oven moet staan vind ik dat soort tijd nooit echt meetellen. Terwijl het gerecht gaart kun je namelijk wat anders gaan doen. Je hoeft er niet bij te gaan staan kijken tot alles klaar is. Alhoewel dat natuurlijk wel mag, haha!
Hoewel wij dit vaak als complete maaltijd eten, kun je er natuurlijk ook prima een lekker stukje kipfilet bij bakken om het wat minder licht te maken. Op die manier is de gegratineerde witlof net wat vullender en vollediger. Maar er is natuurlijk ook niks mis om het gewoon zo te eten. Door de kaas en de spekjes vult het alsnog prima. Maar mocht je een hongerige tafelgenoot hebben, dan is dat kippetje erbij waarschijnlijk een goed idee
Ben je fan van witlof? Dan wil je vast ook eens deze gegrilde witlof met burrata proberen.
Gegratineerde witlof met sinaasappel en spekjes recept
Ingrediënten
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 400 gr witlof
- 1 sinaasappel
- 5 takjes dragon
- 100 gr spekjes
- 100 gr oude kaas
Instructies
- Verwarm de oven op 200°C en vet een ovenschaal in.
- Bak de spekblokjes in een koekenpan krokant en goudbruin
- Snijd de ui in ringen, de knoflook in plakjes en doe in de ovenschaal.
- Snijd de partjes van de sinaasappel uit en doe met de spekjes bij de ui en knoflook
- Pluk de blaadjes dragon van de steeltjes en leg tussen de groenten.Snijd de witlofstronken in kwarten en leg erop.
- Bestrooi ruim met oude kaas en rooster 20 minuten in de oven.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.
Dit recept werd gemaakt voor Leidsenhage Vernieuwt.