Week 27 alweer! Er staat weer een nieuw en smakelijk weekmenu voor jullie klaar.
Maandag – Makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten
We beginnen de week lekker makkelijk met deze eenvoudig te maken pastasalade met paprika en cherrytomaten. Dit gerecht is vegetarisch, maar stukjes gebakken chorizo erdoor smaken ook heel goed. Je kunt de pastasalade ook prima meenemen voor een picknick, want koud smaakt -ie namelijk even heerlijk.
Hier vind je het recept voor de makkelijke pastasalade met paprika en cherrytomaten.
Dinsdag – Romige preisoep met makreel en knolselderij
Voor de dinsdag een romige preisoep met makreel. Het is een rijkgevulde soep, deze kun je prima eten als avondmaaltijd. Met verse prei, smaakvolle bouillon, knolselderij en goede kwaliteit vis.
Hier vind je het recept voor de romige preisoep met makreel en knolselderij.
Woensdag – Nasi goreng met spitskool en serundeng-eitjes
In Indonesië wordt nasi goreng ook wel als ontbijt gegeten. Zelf vind ik het altijd een goed recept voor doordeweeks in de avond. Het recept is helemaal vegetarisch, maar je kunt ervoor kiezen om wat kip erdoor heen te doen. Er zijn zoveel variaties op deze nasi goreng mogelijk, dus ontdek vooral zelf wat je lekker vindt.
Hier vind je het recept voor de nasi goreng met spitskool en serundeng-eitjes.
Donderdag – Groene shakshuka met extra veel groente
Wist je dat Nederlanders dagelijks te weinig groente eten? We halen met z’n allen gemiddeld écht die 250 gram groente per dag niet binnen… Maar gerechten zoals deze groene shakshuka in dit weekmenu helpen je al een heel eind op weg. Dit recept is een variant op de originele shakshuka. Ook hierbij kun je de keuze voor groente aanpassen aan je eigen wensen.
Hier vind je het recept voor de groen shakshuka met extra veel groente.
Vrijdag – Pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons
Een ovenschotel met pasta in de vorm van lasagne kennen we allemaal wel. Daarom een andere twist voor de vrijdag: een pasta ovenschotel met penne. In deze ovenschotel gaan kastanjechampignons, peultjes en tonijn. Daaroverheen gaat nog geraspte kaas en verse rucola. Mjam!
Hier vind je het recept van de pasta ovenschotel met tonijn, peultjes en kastanjechampignons.
Zaterdag – Sandwiches met zelfgemaakte kipsalade
In het weekend hebben we altijd wat meer tijd om een lekkere lunch klaar te maken. En daarom voor de zaterdag een sandwich met zelfgemaakte kipsalade. Het is een makkelijk broodbeleg om te maken, met lekker veel kip. Ik serveer het op maisbrood, maar kies vooral je favoriete type brood.
Hier vind je het recept voor de sandwiches met zelfgemaakte kipsalade.
Zondag – Glutenvrije appel-amandelcake
Het is zomer, maar de zon wil zich nog niet echt laten zien… Daarom duiken we zondag maar de keuken in voor een heerlijk (glutenvrij!) bakrecept. Deze cake maak je met amandelmeel en appelmoes. Het is een echte calorieënbom, maar smaakt werkelijk heerlijk.
Hier vind je het recept voor de glutenvrije appel-amandelcake.