Sandwiches met zelfgemaakte kipsalade

30 minuten

Sandwiches met zelfgemaakte kipsalade

Heb jij wel eens zelfgemaakte kipsalade op brood gesmeerd? Deze salade zelf bereiden is echt kinderlijk eenvoudig én smaakt zoveel beter dan de varianten die je kant- en klaar kunt kopen! Voor de sandwiches heb je wel relatief veel kip nodig; je wilt tenslotte wel een beetje vulling op je brood hebben. Ik pocheer de kipfilets eerst in water met wat smaakmakers. Ondertussen kun je de rest van de ingrediënten bereiden.

Het is een vrij eenvoudige kipsalade, maar dat is in dit geval ook de kracht van de eenvoud. Nadat de kip is afgekoeld en geplukt, meng ik deze met de bleekselderij, mayonaise, mosterd, citroensap en kruiden. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Hou je van een extra romige zelfgemaakte kipsalade, dan kun je natuurlijk extra mayonaise gebruiken. Ik vind het altijd lekker om de boterhammen te beleggen met een knapperige sla. Dat is geen must, maar geeft het wel net dat extra. Plus: het is natuurlijk extra groente. Altijd een pluspunt!

Variatie

Wil je wat meer variatie in dit recept voor zelfgemaakte kipsalade, dan zou je er bijvoorbeeld ook goed een paprika doorheen kunnen doen, of wat geraspte wortel of andere groentes naar smaak. Niet jouw smaak? Check dan de sandwich categorie voor nog veel meer opties.

kipsandwich 1

kipsandwich 1

Sandwiches met zelfgemaakte kipsalade

4.53 van 17 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Lunch
Porties 4 personen
Calorieën 495 kcal

Ingrediënten
 

  • 500 g kipfilet in de lengte doormidden
  • 1 sjalot in halve ringen
  • 1 teen knoflook geperst
  • ½ laurierblad
  • fijn zout en zwarte peper
  • paar takjes dragon
  • 15 g amandelschaafsel
  • 2 stengels bleekselderij heel fijngesneden
  • 100 ml mayonaise of meer naar smaak
  • 1 tl gladde mosterd
  • sap van ½ citroen
  • 8 sneden maisbrood

Instructies
 

  • Doe de kipfilet in een steelpan met de sjalot, knoflook, laurier, ½ theelepel zout en 1/8 theelepel zwarte peper. Zet de kip net onder water, doe het deksel op de pan en breng het water aan de kook. Draai het vuur omlaag en pocheer de kip in circa 10 minuten gaar. Schep af en toe het schuim van het oppervlak.
  • Snijd intussen de helft van de dragon fijn. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan in enkele minuten goudbruin. Schud op een bord of plank.
  • Schep de kip op een snijplank, laat 10 minuten afkoelen en rafel het vlees dan met 2 vorken. Doe in een mengkom met de bleekselderij, de mayonaise, de mosterd, de fijngesneden dragon, het amandelschaafsel en een scheutje citroensap. Schep om en breng op smaak met zout en peper en eventueel meer citroensap.
  • Leg 4 sneden maisbrood op een plank. Verdeel de kipsalade over de sneden. Bestrooi met de rest van de dragon en beleg met nog een snee brood. Snijd de sandwiches diagonaal doormidden.
  • Tip: Gebruik het kookvocht om soep, saus of risotto mee te maken.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 495kcalKoolhydraten: 31gProteine: 34gVet: 26gVerzadigde vetten: 4gTrans Fat: 1gCholesterol: 91mgNatrium: 625mgKalium: 674mgVezels: 3gSuiker: 5gVitamine A: 147IUVitamine C: 3mgCalcium: 108mgIJzer: 3mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.