De lente is begonnen en dat betekent dat ik lekker kleurrijk en fris deze nieuwe week in duik. Mijn gerechten wil ik deze lenteachtige touch ook meegeven, dus ook de aankomende week heb ik weer een mega lekker weekmenu voor jullie in elkaar gedraaid. Glutenvrij, vlees, vis, vega, ik heb er allemaal aan gedacht. Geniet ervan!
Maandag – Gevulde paprika’s met roomkaas
De week starten we met goed gevulde paprika’s met roomkaas. Voor de vulling van de paprika’s gebruik ik maar al te graag tomaten en roomkaas, ik vind het echt enorm lekker. En dat terwijl ik rauwe paprika’s verschrikkelijk vind! De dille en citroenrasp zorgen voor de frisse smaak van dit gerecht – die lenteachtige touch is echt fantastisch!
Dinsdag – Pancake taco’s
Pancake taco’s maak je deze week voor de vernieuwde zoete taco Tuesday! Mijn kinderen worden hier nou echt blij van, het is een gerechtje waar ik punten mee scoor. De kleine fluffy pannenkoeken lijken misschien simpel, maar je kunt er enorm mee variëren. Zelf zet ik de tafel graag vol met allerlei verschillende toppings, zo is iedere pancake taco weer een nieuwe verrassing.
Woensdag – Gepocheerde kip met sperziebonen
Zin in een heerlijk mals kipgerecht? Dan is de gepocheerde kip met sperziebonen een aanrader. In dit gerecht, pocheer je de kip – niet alleen in water, want dat is saai. Tijdens het pocheren kun je juist extra smaak meegeven aan de kip. Ik pocheer daarom is een romige kokosmelk waar ik citroengras, gember en knoflook aan toevoeg. Krijg je al trek? Ik anders wel!
Donderdag – Rotolo met courgette en ricotta
Deze week ga ik voor een groen feestelijk avondmaal: rotolo met courgette en ricotta. De courgette in dit gerecht is enorm fris door de munt en de citroen, tegelijkertijd heeft het ook wat pit door de knoflook en nootmuskaat. De spinazie, doperwten en ricotta maken het helemaal af. Liever niet vega? Probeer het gerecht dan eens uit met zalm.
Vrijdag – Kleurige couscoussalade
Kleur, daar houd ik van! Een mooi vrolijk gerecht past perfect bij dit mooie lenteweer, daarom maar ik deze week een kleurrijke couscoussalade. Omdat couscous van zichzelf niet veel smaak heeft, gebruik ik veel smaakmakers. Lekker als lunch- en voorgerecht.
Zaterdag – Romige bloemkoolpasta
Deze mega romige bloemkoolpasta is hét bewijs dat vegan koken niet alleen heel makkelijk is, maar ook nog eens VET lekker. Bloemkool is wat mij betreft een groente die onwijs wordt onderschat, je kunt er namelijk enorm veel mee. Benieuwd naar andere bloemkoolrecepten? Probeer dan ook eens de bloemkoolsoep, bloemkoolpilaf of crispy bloemkoolstamppot.
Zondag – Keto Oreo chiapudding
Op zondag maak ik maar al te graag keto Oreo chiapudding, het is een gezond dessert voor in de ochtend. En dit glaasje zit ook nog eens boordevol met goede vetten en eiwitten. En als je denkt: een gezond dessert is toch helemaal niet lekker Mil? Nou, think again! Deze pudding is zo lekker, dat je bijna vergeet dat het minder koolhydraten bevat.