Keto Oreo chiapudding

3 uur 30 minuten

Categories: Recept, Snacks

Als je op zoek bent naar een dessert dat niet alleen heerlijk is, maar ook nog eens gezond, dan is deze keto oreo chiapudding zeker iets voor jou. Het zit boordevol goede vetten en eiwitten en is perfect voor wanneer je iets minder koolhydraten binnen wilt krijgen. Maar maak je geen zorgen, dit betekent niet dat we de smaak hebben opgeofferd. Integendeel, deze pudding is zo lekker dat je bijna vergeet dat het supergezond is!

Keto

Geen friet, geen pannenkoeken,geen croissants, geen koekjes, snoep, wijn, bier, frisdrank… alles waar ik eigenlijk dagelijks mijn bed voor uitkom schrap je uit je dieet. Bij een ketogeen dieet komt het erop neer dat je zo min mogelijk koolhydraten op een dag eet – nog maar 15-30 gram. In plaats van dat je lichaam energie haalt uit koolhydraten wordt het hierdoor gedwongen dit uit andere bronnen te halen, zoals in dit geval vet.

Keto Oreo chiapudding

Hoewel je bij een ketogeen dieet veel dingen moet laten staan, betekent dat natuurlijk niet dat je helemaal niet meer van eten kunt genieten. Het vraagt soms alleen net iets meer creativiteit. Deze keto Oreao chiapudding is niet alleen gezond, maar ook nog eens mega smaakvol. Je draait hem in een kwartiertje in elkaar en dan hoef je alleen nog maar even geduld te hebben terwijl de pudding opstijft. 

Tip: Oreo koekjes zijn niet keto, er zit suiker en koolhydraten in. Wil je helemaal geen suiker binnenkrijgen verruil de Oreo koekjes dan voor koolhydraatarme koekjes of fijngehakte, pure chocolade.

Keto oreo chiapudding

Keto Oreo chiapudding

4.67 van 9 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Wachttijd 3 uur 15 minuten
Totale tijd 3 uur 30 minuten
Gang Zoet
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • 4 glaasjes (ca 250 ml)

Ingrediënten
 

  • 6 Oreo koekjes
  • 80 g chiazaad
  • 500 ml slagroom
  • 500 ml volle melk
  • 1 el vanille-extract
  • 2,5 tl oploskoffie
  • 5 tl cacaopoeder
  • 4 el pindakaas 100%, zonder toegevoegde suikers

Instructies
 

  • Hak de Oreo koekjes grof, bewaar er 4 voor garnering. Meng het chiazaad met de slagroom en melk en verdeel over 3 mengkommen
  • Roer in één mengkom het vanille-extract door het slagroom-chiamengsel. Roer voor het mokkasmaak laagje in de tweede mengkom de oploskoffie door het slagroom-chiamengsel. En roer in de derde kom de cacaopoeder door het slagroom-chiamengsel. Zet 10-15 minuten in de koelkast om iets op te stijven.
  • Schep in elk glas een laagje pindakaas (1,5 el per glas), daarna een chocolade laagje (2 eetlepels per glas). Laagje mokka-chiazaad 2 el per glas), een laagje vanille-chiazaad (2 eetlepels per glas).
  • Zet de glaasjes in de koelkast en laat 3 uur verder opstijven. Versier met de gehakte Oreo koekjes, steek er een Oreo koekjes in en drizzle er flink wat extra pindakaas overheen.
  • Tip: Maak de puddinkjes een avond van tevoren, dan kunnen ze goed opstijven.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Keto oreo chiapudding

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.