Rotolo met courgette en ricotta

1 uur

Wie denkt dat je met een vegetarisch gerecht geen indruk kunt maken heeft het goed mis. Deze rotolo met courgette en ricotta is net zo goed een lust voor de smaakpapillen als voor het oog en zet je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel. Succes gegarandeerd!

Rotolo met courgette en ricotta

Dit recept voor is een heerlijke en gezonde manier om meer groenten te eten. De courgette geeft dit gerecht niet alleen een mooie groene kleur, het zorgt ook voor een subtiele smaak en vormt samen met de romige ricotta een perfecte combinatie. Bovendien is het gemakkelijk te maken en kan het worden geserveerd als een vegetarische hoofdmaaltijd of als een bijgerecht.

Nog meer rotolo maken? Probeer dan ook eens deze rotolo met spinazie en snijbiet.

Rotolo met courgette en ricotta

Rotolo met courgette en ricotta

3.80 van 15 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang diner
Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • Dunschiller of mandoline
  • staafmixer of keukenmachine
  • Ovenschaal

Ingrediënten
 

Rotolo

  • 400 g doperwten diepvries
  • 3-4 courgettes
  • 15 g munt
  • rasp en sap van 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 250 g ricotta
  • peper en zout

Saus

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 g spinazie
  • 1 snufje nootmuskaat

Instructies
 

Rotolo

  • Laat de doperwten iets ontdooien. Pluk de blaadjes van de munt. Pel de knoflook.
  • Schaaf met een dunschiller of mandoline de courgette in lange dunne linten. Bewaar de delen die je niet meer kan schaven voor de saus.
  • Voeg de doperwten, munt, citroenrasp en sap, knoflook, ricotta, zout en peper toe aan de keukenmixer. Maal fijn tot een grove puree.
  • Leg een volle eetlepel van de erwtenpuree aan het uiteinde van de courgettelinten. Rol de courgettelinten op rondom de vulling. Leg de rotolo’s op een bord en laat een paar minuten opstijven in de koelkast.

Saus

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de restjes courgette grof. Snijd de ui en knoflook fijn.
  • Verwarm olie in een pan en voeg de courgette, ui, spinazie en nootmuskaat toe. Bak voor 10-15 minuten tot het zacht is. Pureer de groente met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de saus in een ovenschaal. Leg de rotolo’s met de open kant naar boven in de saus en bak voor 25-30 minuten in de oven tot de randen goudbruin zijn.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Rotolo met courgette en ricotta

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.