Makkelijk weekmenu voor week 13

Categorieën: Receptbundels

Er staat weer een makkelijk weekmenu voor jullie klaar. Ik hoop dat jullie genieten van de gerechten! 

Maandag – Pesto tortellini ovenschotel

pesto tortellini ovenschotel

Deze ovenschotel maak ik met tortellini pasta en vul ik met allerlei lekkers – vooral heel veel kaas! Drie soorten, zodat de ovenschotel extra romig wordt: ricotta, Parmezaanse kaas en mozzarella. Door de ovenschotel zit ook pesto. Deze maak ik natuurlijk het liefst zelf. Het is minder werk dan je denkt én geeft veel meer smaak aan het geheel.

Hier vind je het recept voor de pesto tortellini ovenschotel.

Dinsdag – Andijviestamppot met spekjes

andijviestamppot met spekjes

Het is dan weliswaar lente, maar een goede andijviestamppot is altijd lekker! Voor deze variant gebruik ik knolselderij, in plaats van aardappel. Een verrassende twist met deze groente. Deze andijviestamppot is een geschikte maaltijd voor een doordeweekse dag en is ook heel eenvoudig vegetarisch te maken; dan voeg je vega spekjes toe, of uitgebakken paddenstoelen. 

Hier vind je het recept voor de andijviestamppot met spekjes.

Woensdag – Witte bonensoep met zure room

witte bonensoep

Bonen in een soep zorgen voor een stevig resultaat. Deze soep is heerlijk, vullend én makkelijk te maken. Door de ingrediënten bindt de soep en wordt deze lekker romig. Serveer bij de witte bonensoep een goed stuk brood, wat zure room en verse dille.

Hier vind je het recept voor de witte bonensoep met zure room.

Donderdag – Pasta arrabbiata

pasta arrabiata

De naam arrabbiata betekent letterlijk ‘boze’ pasta, wat te maken heeft met de pittige tomatensaus en de pepers die erin worden gebruikt. Ik houd zelf van pittig eten, maar ben je daar niet zo fan van, dan kun je de peper ook minderen, de zaadlijsten er eerst uithalen of helemaal weglaten. Maar sowieso goed nieuws: deze pasta is heel eenvoudig te maken en ontzettend lekker.

Hier vind je het recept voor de pasta arrabbiata.

Vrijdag – Geroosterde groentes met gebakken vis

geroosterde groentes met gebakken vis 3

Vrijdag is visdag, voor dit weekmenu heb ik dan ook een heerlijk gerecht met vis voor jullie. Het gerecht is naar eigen wens aan te vullen. Zelf gebruikt ik groenten als bieten, wortels en uien. Maar kies gerust voor andere soorten die jij in huis hebt!

Hier vind je het recept voor de geroosterde groentes met gebakken vis.

Zaterdag – Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes

spinazieburgers

Een burger vol met power, dat is deze spinazieburger! En hij is ook nog eens helemaal vegetarisch. De burger maak je met ei, spinazie, kaas en wat paneermeel. Serveer de burgers met verschillende met groentes, zoals sla, avocado en tomaat. En verget de zoete aardappelfrietjes on the side niet…

Hier vind je het recept voor de spinazieburger met zoete aardappelfrietjes.

Zondag – Easter brownie bites

easter brownie bites

Het is bijna Pasen en dat betekent twee dagen vol heerlijke ontbijtjes, lunches en brunches. En als je zelf aan de slag gaat, zijn deze brownies een leuke toevoeging. Het is nét een andere versie dan de standaard brownies. Ook handig als je na Pasen nog veel paaseitjes hebt liggen, dan kun je die ideaal opmaken in dit recept. 

Hier vind je het recept voor de Easter brownie bites.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!