Spinazieburger met zoete aardappelfrietjes

Tijd

Spinazieburger

Van deze burger zou zelfs Popeye blij worden, want hij zit bomvol spinazie. Lekker veel power! Ik wilde dit keer een vegetarische burger maken die als bonus extra groente had – en die bovendien nu eens niét vol zou zitten met peulvruchten. Niks mis mee overigens, maar soms wil je wel eens iets anders, toch? Dus maakte ik een heerlijke spinazieburger en mengde dit met geraspte kaas, ei en paneermeel en nog wat smaakmakers voor een heerlijke burger.

Het grappige is dat de burgers door de spinazie ook echt mooi groen worden. En door de kaas en het ei blijven ze goed bij elkaar zitten. Ik verwerk de spinazie dit keer rauw in de burgers. Maar hak het wel redelijk fijn voor ik het meng met de andere ingrediënten.

Zorg dat de spinazieburger niet te nat wordt. Dit voorkom je door niet in een keer al het ei erbij te doen. Kijk gewoon even hoeveel je nodig hebt om een samenhangend geheel ervan te maken.

Ik bak de spinazieburgers rustig in een pannetje voor een minuut of 5 per kant of tot ze goudbruin zijn en gaar. 

En dan is het zaak om je burger goed op te bouwen. Ik begin meestal met een laagje saus. Daarop komt de sla. Dan de burger en dan eindig ik met de toppings en natuurlijk nog extra saus. Ben jij ook fan van sandwiches zoals deze spinazieburger? Check dan hier alle sandwiches.

spinazieburgers

Spinazie burger

4.17 van 6 stemmen
Bereidingstijd 50 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 8 personen
Calorieën 405 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 2 uien fijn gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • 250 gr spinazie
  • 150 gr paneermeel
  • ½ tl verse nootmuskaat
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspt
  • 2 grote eieren geklopt
  • 3 el bloem

Om te serveren

  • 8 mooie broodjes
  • Sla naar keus
  • 8 flinke tomaten
  • 1-2 avocado
  • Ketchup
  • Mayonaise
  • Serveren met zoete aardappelfrietjes

Instructies
 

  • Verhit een grote koekenpan met de olie en bak hierin de uien tot deze zacht en glazig zijn. Bak de knoflook ook even mee. Laat het dan iets afkoelen.
  • Hak de spinazie fijn in een keukenmachine en doe over in een kom. Voeg de afgekoelde ui toe, het paneermeel, nootmuskaat, geraspte kaas en parmezaanse kaas en meng het allemaal door.
  • Voeg het geklopte ei toe. Doe niet alles tegelijk erin. Het kan zijn dat je niet alles nodig hebt. Voeg toe tot het een samenhangend geheel wordt. Verdeel in 8 delen en maak er mooie burgers van.
  • Verhit de pan weer met de olijfolie en bak de burgers voor ongeveer 5 minuten per kant tot goudbruin en gaar.
  • Maak de broodjes op door er sla op te doen, dressing, avocado, tomaat en de burgers.
  • Serveer met zoete aardappel frietjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 405kcalKoolhydraten: 51gProteine: 17gVet: 16gVerzadigde vetten: 5gTrans Fat: 1gCholesterol: 55mgNatrium: 583mgKalium: 895mgVezels: 7gSuiker: 10gVitamine A: 4677IUVitamine C: 39mgCalcium: 312mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

spinazieburgers

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!