Easter brownie bites

Tijd

Categorieën: Cake, Pasen, Recept, Zoete recepten

Easter brownie bites

Natuurlijk kun je met pasen gewone brownies maken, maar met deze Easter brownie bites, maar je hapklare traktaties die je makkelijker kunt serveren. Ieder zijn eigen portie brownie! Heb je meteen nooit meer ruzie. En ook dit is weer een ideale manier om leftover paaseitjes te gebruiken. Je kunt natuurlijk pure chocola kopen om deze brownie bites te maken, maar heb je toevallig nog veel naturel paaseitjes liggen dan kun je die ook prima gebruiken.

Maken van de brownies

Om de brownie bites te maken maak je eerst het beslag hiervoor. Dit verdeel je over de muffinvormpjes (hou er rekening mee dat het mini muffins zijn dus geen grote!) en in elk vormpje druk je vervolgens een gekleurd eitje. Deze bak je mee, dus uiteraard zonder papiertjes!

Na het bakken laat je ze afkoelen en je serveert de brownie bites met lekker veel slagroom en dit versier je desgewenst met gesuikerde mini eitjes.

easter brownie bites

Easter brownie bites

4.85 van 13 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 25 min
Gang Koek & Gebak
Porties 12 personen

Benodigdheden

  • 1 mini-muffin bakblik

Ingrediënten
 

  • 140 gr boter in blokjes
  • 180 gr pure chocola gehakt
  • 210 gr lichtbruine suiker
  • 60 gr zelfrijzend bakmeel
  • 3 grote eieren losgeklopt
  • ½ tl zout
  • 24 chocolade eitjes
  • 24 mini chocolade eitjes gekleurde gesuikerde
  • 100 ml slagroom geklopt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C
  • Bekleed het muffinblik met papiertjes.
  • Doe de boter en donkere chocola in een pan en verwarm dit au bain-marie tot alles gesmolten is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
  • Klop nu de suiker erdoor. Voeg de eieren toe en klop flink door voor ongeveer 1 minuut.
  • Roer het zelfrijzend bakmeel en het zout erdoor.
  • Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Druk in elk vormpje een chocolade eitje zodanig dat het onder het beslag komt te zitten.
  • Bak in de oven voor 12-15 minuten. Het midden mag nog een beetje vloeibaar zijn.
  • Laat de muffins afkoelen. Doe er een dotje slagroom op en versier met de gesuikerde mini eitjes

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!