Makkelijk weekmenu voor week 12

Categorieën: Receptbundels

Een nieuwe week staat voor de deur, dus dat betekent een nieuw weekmenu! Dit is mijn makkelijke weekmenu voor week 12.

Maandag – Tagliatelle met spinazie en tofu

Ravioli met tofu en spinazie

De Nationale Week Zonder Vlees ligt al weer even achter ons, maar dat weerhoudt mij er niet van om regelmatig vegetarisch te blijven eten. Ik ben een grote liefhebber van pasta en dit pastagerecht met spinazie en tofu is dan ook zeker een aanrader. Mocht je niet van tofu houden, kun je dit ook zeker vervangen, door bijvoorbeeld gebakken paddenstoelen. 

Hier vind je het recept voor de tagliatelle met spinazie en tofu.

Dinsdag – Romige groene groentegroep

romige groene groente soep

Soep is ideaal voor het opmaken van restjes groenten. Voor deze groentesoep gebruik ik broccoli, doperwten, courgette en aardappel, maar je kunt natuurlijk ook andere left-over groente gebruiken of toevoegen. Maak er jouw eigen versie van! Serveer met een lekkere dot yoghurt en wat verse bieslook.

Hier vind je het recept voor de romige groene groentesoep.

Woensdag – Thaise rode curry

thaise rode curry

De Thaise keuken is erg veelzijdig: een Thaise doordeweekse maaltijd hoeft dan ook helemaal niet ingewikkeld te zijn. Deze rode curry laat je namelijk een groot deel van de tijd op het vuur staan. Zo kunnen alle smaken goed intrekken en kun jij ondertussen wat anders nuttigs – of leuks! – gaan doen. En na een uurtje kun je al aan tafel voor deze heerlijke curry.

Hier vind je het recept voor de Thaise rode curry.

Donderdag – Groene shakshuka met extra veel groente

groene shakshuka

Wist je dat Nederland dagelijks te weinig groente eten? We halen met z’n allen gemiddeld écht die 250 gram groente per dag niet binnen… Maar gerechten zoals deze groene shakshuka in dit weekmenu helpen je al een heel eind op weg. Dit recept is een variant op de originele shakshuka. Ook hierbij kun je de keuze voor groente aanpassen aan je eigen wensen. 

Hier vind je het recept voor de groen shakshuka met extra veel groente.

Vrijdag – Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst

Oosterse zalm

Gevarieerd eten is ook minstens zo belangrijk, daarom in dit weekmenu een heerlijk recept met vis. Vrijdag visdag, nietwaar? Hier in huis is zalm een echte favoriet. Ik bereid het vaak in de oven, zodat het makkelijk en evenredig gaart. Bij de zalm kun je gestoomde bimi of broccoli en rijst serveren. 

Hier vind je het recept voor de Oosterse zalm met gestoomde bimi en rijst.

Zaterdag – Slowcooker runderstoof

slowcooker rund

Ondanks dat we langzaam richting de lente gaan, vind ik een stoofpot altijd erg lekker. In welk seizoen dan ook! Deze stoofpot maak ik met de slowcooker. Wat ik zo handig vind aan koken met de slowcooker, is dat je ondertussen wat anders kunt doen, bijvoorbeeld je keuken al opruimen. Dan is alles lekker aan de kant als je gaat eten: een win-win situatie, al zeg ik het zelf.

Hier vind je het recept voor de slowcooker runderstoof.

Zondag – Frambozen ripple cake

frambozen ripple cake

Voor de zondag weer een heerlijk bakrecept om mee aan de slag te gaan. Deze lekkere frambozen ripple cake is echt een topper. Door de toevoegingen van frambozen krijgt de cake een frisse twist, daarnaast ziet het roze er ook nog eens leuk uit. Je kunt de frambozen overigens ook vervangen door aardbeien. 

Hier vind je het recept voor de frambozen ripple cake.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!