Tagliatelle met spinazie en tofu

15 minuten

Tagliatelle met spinazie

Het is natuurlijk geen geheim meer dat ik een groot pastafan ben. En te oordelen naar het enthousiasme waarmee jullie mijn pastagerechten maken zijn jullie zelf ook fan van pasta. En met goede reden want pasta is een van de meest makkelijke gerechten om te maken voor een doordeweekse dag.

Vandaag maak ik een vegetarische tagliatelle met spinazie en gebakken tofu. Nu is niet iedereen fan van tofu, dus wil je dat liever niet gebruiken? Dan kun je dit ook prima vervangen door bijvoorbeeld krokant uitgebakken stukjes kip.

Wil je het liever vegetarisch houden vervang de tofu dan door lekker veel gemengde paddenstoelen. Denk aan kastanjechampignons, shiitake, oesterzwammen. De keus qua paddenstoelen is eindeloos.

Maken van de pasta

Deze snelle tagliatelle met spinazie staat overigens binnen een minuutje of 15 op tafel. Dat maakt pasta ook zo fijn. Het is echt supersnel klaar te maken. Je kunt hier natuurlijk gedroogde tagliatelle voor gebruiken, maar nog sneller is verse pasta. Die kun je tegenwoordig ook goed kopen in de supermarkt. Check het koelschap voor verse tagliatelle.

Wist je trouwens dat alle soorten pasta die er zijn, een eigen toepassing hebben? De Italianen zijn daar heel specifiek in. Wij doen hier natuurlijk maar wat. Ik kijk vaak welke pasta ik nog in de kast heb staan en bepaal daarmee welke soort ik ga gebruiken. Niet echt volgens de regelen der kunst maar dat maakt het zeker niet minder lekker. Deze tagliatelle met spinazie kun je dus ook prima maken met een andere soort pasta. 

Variaties

Varieer de tofu dus desgewenst met gebakken kip of champignons.  Hou je niet van spinazie dan zou je dat kunnen vervangen voor bijvoorbeeld kool. Probeer eens pasta met boerenkool. Of snij 1 of 2 courgettes fijn en bak die in een koekenpan voor je ze toevoegt aan de pasta.

Tagliatelle met tofu en spinazie

Tagliatelle met spinazie en tofu

4.35 van 23 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 2 personen
Calorieën 542 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 gr verse spinazie
  • 150 gr tagliatelle
  • 300 gr stevige tofu in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 el olie
  • 1 tl chili flakes
  • Zout en peper
  • Parmezaanse kaas om te serveren en eventueel verse basilicum

Instructies
 

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente
  • Verhit een ruime koekenpan met de olie en bak hierin de blokjes tofu tot goudbruin. Haal uit de pan.
  • Voeg extra olie toe indien nodig.
  • Bak nu de uien eerst mooi glazig, voeg de knoflook toe en de spinazie en laat deze goed slinken.
  • Laat het vocht uit de spinazie grotendeels verdampen, voeg dan de tofublokjes en de pasta toe. Breng op smaak met zout, peper en chili vlokken.
  • Serveer met parmezaanse kaas en verse basilicum

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 542kcalKoolhydraten: 69gProteine: 29gVet: 18gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 63mgNatrium: 160mgKalium: 1138mgVezels: 8gSuiker: 5gVitamine A: 14410IUVitamine C: 48mgCalcium: 386mgIJzer: 8mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.