Een heerlijke frambozen ripple cake

Frambozen ripple cake

Deze lekkere cake is makkelijk om te maken en door het toevoegen van de frambozen aan de cake krijg je een lekker fris accentje. Plus het ziet er natuurlijk gewoon mooi uit.

Mijn eerdere frambozencake maakte gebruik van hele frambozen, maar soms zijn die eenvoudig niet in het seizoen maar wil je wel frambozen gebruiken. Diepvries is dan altijd een goed alternatief en met name als je de frambozen niet heel hoeft te gebruiken zoals hier.

Frambozenmoes

Voor het maken van de frambozen ripple cake maak je eerst een moes van de ontdooide frambozen. Die swirl je vervolgens door het beslag heen om een ripple effect te maken. Dan natuurlijk nog even goed afbakken in de oven tot de cake lekker gaar is. De frambozen ripple cake kun je prima zo eten of je kunt het serveren met lekker veel lobbig geklopte slagroom.

Kun je de cake ook met ander fruit maken?

Ja dat kan zeker. Wil je liever geen frambozen maar wel het ripple effect maken? Kies dan bijvoorbeeld voor aardbeien. Gaat het je alleen om de smaak? Dan kun je de frambozen bijvoorbeeld ook vervangen voor mangopuree. Die zie je wat minder terug in de cake dus voor de looks doe je dat dan niet.

Maar uiteindelijk draait het natuurlijk om de smaak en deze frambozen ripple cake heeft die zeker!

 

frambozen ripple cake

Frambozen ripple cake

4.59 van 43 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Gang Koek & Gebak
Keuken Hollandse keuken
Porties 10 personen
Calorieën 430 kcal

Benodigdheden

  • Cakeblik 25 cm

Ingrediënten
 

  • 225 g suiker
  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 2 tl sinaasappel- of citroenrasp
  • 3 eieren
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 75 ml melk
  • 100 g frambozen diepvries, ontdooid
  • 45 g amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de suiker, boter en de citrusrasp circa 3 minuten met een mixer, tot het mengsel bleek van kleur en luchtig is. Voeg de eieren een voor een toe en klop tussendoor steeds goed. Klop het zelfrijzend bakmeel erdoor, gevolgd door de melk.
  • Stort de helft van het beslag in de beklede cakevorm. Prak de frambozen tot een grove moes. Schep lepels van de frambozenmoes over het beslag in de vorm; het hoeft niet al te netjes verdeeld. Trek met een vorm achtjes door frambozenmoes en kerf daarbij ietsjes in het onderliggende beslag voor een ripple-effect.
  • Schep de rest van het beslag zorgvuldig op en over de frambozenlaag. Verdeel het amandelschaafsel erover. Bak de cake circa 1 uur in het midden van de oven, tot een prikker die je in het midden van de cake steekt er droog weer uit komt.
  • Laat de raspberry ripple cake afkoelen op een taartrooster. Serveer in plakken.
  • Diepvriestip: Je kunt de cake goed in de vriezer bewaren. Wikkel de cake eerst in vershoudfolie en vervolgens een laag aluminiumfolie. De cake blijft 2-3 maanden goed.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 430kcalKoolhydraten: 47gProteine: 7gVet: 25gVerzadigde vetten: 14gTrans Fat: 1gCholesterol: 104mgNatrium: 201mgKalium: 114mgVezels: 2gSuiker: 24gVitamine A: 715IUVitamine C: 3mgCalcium: 41mgIJzer: 1mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.