Makkelijk en snel: zelf aardbeienijs maken

Het is weer tijd voor Hollandse aardbeien!

Hollandse aardbeien staan bekend om hun heerlijke smaak en aroma. Aardbeien zijn niet alleen heel lekker, maar ook nog eens erg gezond. Ze bevatten veel vitamine C, vezels en antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Er zijn talloze manieren om te genieten van Hollandse aardbeien. Je kunt ze vers eten als snack of verwerken in verschillende gerechten zoals smoothies, salades, desserts en taarten. Mis deze heerlijke zomertraktatie niet en haal snel wat Hollandse aardbeien in huis! Of plant ze snel in de tuin.

Zelfgemaakt aardbeienijs

Het fijne aan zelfgemaakt aardbeienijs is dat het een gezond en lekker alternatief is voor schepijs dat vaak veel suiker en kunstmatige ingrediënten bevat. Én niet te vergeten, je kan enorm variëren. Vervang je de bevroren aardbeien voor bevroren mango of bevroren frambozen, dan heb je direct een ander smaakje ijs. En als je het zelfgemaakte ijs wat luxer wil, kun je altijd nog stukjes noot, chocolade of gedroogd fruit toevoegen. Ook is het de perfecte manier om het hele jaar door aardbeien te eten.

aardbeienijs

Zelfgemaakt aardbeienijs

4.04 van 75 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

  • 225 gr diepvries aardbeien
  • 80 gr kwark
  • 2-3 el honing

Bereidingswijze: 

  • Voeg de aardbeien, de kwark en de honing toe in de mixer. Mix op de hoogste stand tot dat het een glad geheel is.
  • Als de toegevoegde aardbeien nog goed bevroren waren, is de kans groot dat jouw ijs gelijk ready-to-eat is.
    Vind je het aardbeienijs nog niet stevig genoeg? Zet het dan eerst nog even in de vriezer. Je kunt het aardbeienijs maximaal 3 maanden lang in de vriezer bewaren in een goed afgesloten bak.
  • Top het aardbeienijs af met granola, banaan en kokosrasp. Tada! Jouw eigen smoothiebowl.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Cheesecakeboek miljuschka
Mijn cheesecake

“Ik zag wel dat je naar m’n cheesecake”

Mijn jarenlange droom is eindelijk uitgekomen, mijn eigen cheesecakeboek. Ik heb maar liefst 18 jaar aan dit boek gewerkt. Wat je kan verwachten?

Meer dan 80 recepten en voor elke gelegenheid de perfecte cheesecake.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.