Zelf een heerlijke rabarbercompote maken
15 minuten
Rabarbercompote zelf maken
Dat ik dol ben op rabarber, daar zijn jullie inmiddels denk ik wel achter. Zo niet? Check dan even de recepten voor bijvoorbeeld rabarbermuffins of de rabarber tarte tatin. Of natuurlijk de rabarber cheesecake.
Keus genoeg al, en binnenkort deel ik ook nog een hartig rabarber gerecht. Al is het alleen maar om te laten zien dat je rabarber echt niet alleen als zoet gerecht hoeft te eten. Het combineert ook prima met hartig!
Deze rabarbercompote bijvoorbeeld is heerlijk over alle zoete gerechten, maar ik vind het persoonlijk ook top om dit te eten bij een lekker stukje krokant gebakken varkensvlees. Probeer het vooral zelf en kijk waar jij het het lekkerste bij vindt! Ik hoor het graag!
Zelf een heerlijke rabarbercompote maken
Ingrediënten
Ingrediënten
- 500 gr rabarber
- 250 gr geleisuiker
- sap van 1/2 citroen
Instructies
Instructies
- Snij de rabarber in stukken. Neem een steelpan die groot genoeg is voor alle rabarber en doe hier de stukken in.
- Voeg nu een heel klein beetje water toe. Er komt enorm veel vocht uit de rabarber dus het water wat je er nu indoet is alleen om te voorkomen dat het meteen aanbakt. Voeg de suiker toe en het citroensap en breng het geheel zachtjes aan de kook.
- Laat het ongeveer 10 minuutjes doorkoken of tot alle rabarber uit elkaar is gevallen in de zo kenmerkende sliertjes.
- Laat eventueel nog iets inkoken en laat volledig afkoelen.
- Heerlijk bij ijs, over de taart of met yoghurt.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.