Taart in een glaasje: een snel en makkelijk toetje

10 minuten

Taart in een glaasje

Stel: je wil een lekker taartje maken, maar je hebt niet zoveel tijd óf niet zoveel zin om uitgebreid de keuken in te duiken. Dan is deze taart in een glaasje de ideale oplossing. Je vult het glaasje met alles wat je lekker vindt en… je bent klaar! Het fijne is bovendien dat je dit dessert van tevoren klaar kunt maken. Zet de taart in een glaasje voor gebruik in de koeling en je kunt het serveren als het tijd is voor het dessert.\

 

 

Een snel en makkelijk toetje

Ook leuk om dit toetje te serveren als je gasten krijgt, want hoe feestelijk ziet dit er uit! In deze glaasjes gebruikte ik chocoladecake, maar je kunt er natuurlijk ook ‘gewone’ cake voor gebruiken of lekkere koekjes die je misschien nog hebt liggen. 

Maak je de taart in een glaasje van tevoren? Doe de krokante topping er dan op het laatste moment op – vlak voor het serveren –, dan blijft deze bovenstaande laag lekker krokant.

Qua glaasjes kun je kleine weckpotjes gebruiken, of bijvoorbeeld martini-glazen of stoere whisky tumblers.

Dit recept is afkomstig uit het kinderbakboek van Miljuschka & Felina

Ik heb samen met mijn dochter Felina een heerlijk kinderbakboek gemaakt, waar ook dit recept in staat. Samen delen wij het plezier van bakken en daarom hebben we speciaal voor jou onze 25 lekkerste recepten verzameld. Bij elk recept staan ook handige illustraties, zodat elk kind makkelijk mee kan doen. We zijn er zo trots op!

De gehele opbrengst gaat naar EpilepsieNL; een goed doel dat heel belangrijk voor ons is. Je bestelt het boek heel gemakkelijk online via deze link.

taart in een glaasje 01

taart in een glaasje 01

Taart in een glaasje

4.19 van 198 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Dessert
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 4 mooie niet te hoge glazen of potjes
  • mixer of garde met kom

Ingrediënten
 

  • 1/2 chocoladecake
  • 250 gr roomkaas
  • 100 gr slagroom
  • 3 el poedersuiker
  • 1 el aardbeienjam
  • 200 gr aardbeien in kleine stukjes
  • 6 harde wafeltjes bijv Vegters rolletjes, verkruimeld

Instructies
 

  • Verdeel de chocoladecake in 4 porties. Maak onderin de glazen een laagje van de chocoladecake en druk het een beetje aan.
  • Klop de roomkaas met de slagroom en de poedersuiker tot een glad mengsel
  • Maak de aardbeienjam als dat nodig is ietsje dunner door er een heel klein beetje water door te mengen
  • Schep de jam luchtig door het cheesecakemengsel. Niet te lang doorscheppen want het moet niet egaal worden.
  • Schep een laagje van de cheesecakevulling op de chocoladecake. Leg hierop een laagje aardbeien en daarop wat verkruimelde wafeltjes. Herhaal deze laagjes nog minimaal 1 keer tot alles op is.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.