Frittata van leftovers

Wat ligt er nog in de koelkast?

Hoe vaak komt het voor dat je nog van alles in de koelkast hebt liggen wat dringend gebruikt moet worden? Van spinazie tot courgette. Champignons misschien of wat voor andere groente dan ook. (Check ook meteen even de beste manier om de spullen in je koelkast vers te houden)

Een van mijn favoriete manieren om de leftovers op te maken is het maken van een frittata. Een frittata van leftovers dus. Het is lekker. Makkelijk om te maken en je kunt er letterlijk alle groentes in verwerken.

Groenterijke frittata

In dit geval zit er spinazie, courgette, wortel en ui in de frittata van leftovers. Maar het had net zo goed een kunnen worden met champignons, andijvie of venkel. Of doperwtjes. Peultjes! Alles kan er dus in.

Het is bovendien een leuk gerecht om met je kids te maken want er kan ook letterlijk niks fout aan gaan.

Of check vooral ook eens deze post met de lekkerste variatie op frittata

Frittata van leftovers

Frittata van leftovers
Totale tijd25 minuten

Frittata van leftovers

4 van 8 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

4 portie(s)

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 courgette in blokjes gesneden
  • 1 ui in ringen of gesnipperd
  • 150 gr spinazie
  • 100 gr geraspte kaas
  • 2 wortels geraspt
  • 1 tl gerookte paprikapoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken
  • Brood om te serveren
  • Verse peterselie om te serveren

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Neem een ovenbestendige koekenpan en verhit de oven voor op 180˚C
  • Verhit de olijfolie in de pan en voeg eerst de ui toe. Bak deze tot het glazig is en voeg dan de wortel en courgette toe. Bak deze even goed mee tot de courgette gaar is. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.
  • Ondertussen klop je de eieren los met de helft van de gerasptekaas, peper, zout, cayennepeper en gerookt paprikapoeder.
  • Giet je eiermengsel over de groente heen en bestrooi met de rest van de geraspte kaas.
  • Bak eerst even een paar minuten tot de onderkant van de frittata goed gaar is en zet dan in de oven voor nog eens 10 minuten of tot het ei gaar is en de kaas goudbruin en gesmolten.
  • Serveer met brood.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Miljuschka discodip culinair festival amsterdam
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.