Frittata met zalm, munt, doperwten en feta
20 minuten
Frittata is een maaltijd die steeds vaker bij mij op het menu staat. Het gerecht schreeuwt eenvoud en is bovendien de perfecte kliekjes maaltijd. Ik maak het vaak van de lefrovers van de avond ervoor als tussendoortje of als bijgerecht bij een lichte maaltijd. Dit keer vul ik mijn frittata met zalm, munt, doperwten en feta. De lekkerste combinatie ever!
Frittata
Frittata is een gerecht van Italiaanse oorsprong. Het lijkt een beetje op een kruising tussen een omelet en een quiche. Het is net iets dikker en rijker van smaak dan een omelet. Ik maak het gerecht in basis van eieren en melk en vul het met alles wat ik lekker vind.
Frittata met zalm, munt, doperwten en feta
Benodigdheden
- 1 pan van 20cm doorsnede
Ingrediënten
- 6 eieren
- 50 ml melk
- 2 eetlepels boter
- 75 gr gerookte zalm
- 50 gr doperwten
- 5 takken munt (alleen de blaadjes)
- 50 gr feta
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
- Klop de eieren los met de melk.
- Roer de gerookte zalm, doperwten, munt en feta erdoor. Giet het in de pan
- Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, tijdens het bakken, roer je dit los met een spatel.
- Zet het na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
- Laat 8 minuten afkoelen en snijd de frittata in punten.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.