Frittata met zalm, munt, doperwten en feta

20 minuten

Frittata is een maaltijd die steeds vaker bij mij op het menu staat. Het gerecht schreeuwt eenvoud en is bovendien de perfecte kliekjes maaltijd. Ik maak het vaak van de lefrovers van de avond ervoor als tussendoortje of als bijgerecht bij een lichte maaltijd. Dit keer vul ik mijn frittata met zalm, munt, doperwten en feta. De lekkerste combinatie ever!

Frittata

Frittata is een gerecht van Italiaanse oorsprong. Het lijkt een beetje op een kruising tussen een omelet en een quiche. Het is net iets dikker en rijker van smaak dan een omelet. Ik maak het gerecht in basis van eieren en melk en vul het met alles wat ik lekker vind. 

Frittata doperwten, munt, feta miljuschka

Frittata met zalm, munt, doperwten en feta

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 pan van 20cm doorsnede

Ingrediënten
 

  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • 2 eetlepels boter
  • 75 gr gerookte zalm
  • 50 gr doperwten
  • 5 takken munt (alleen de blaadjes)
  • 50 gr feta

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
  • Klop de eieren los met de melk.
  • Roer de gerookte zalm, doperwten, munt en feta erdoor. Giet het in de pan
  • Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, tijdens het bakken, roer je dit los met een spatel.
  • Zet het na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
  • Laat 8 minuten afkoelen en snijd de frittata in punten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.