Frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie

Tijd

Frittata met witte asperges

Het is nog steeds tijd voor witte asperges! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie, een overheerlijk gerecht voor de lunch. Nog mooier is dat je het bovendien makkelijk mee kunt nemen als lunch- of als picknickgerecht.

In dit gerecht gebruikte ik ongeveer 4 witte asperges. Elke asperge snijd je eerst in twee stukken, en deze halveer je vervolgens in de lengte. Zo krijg je een mooi effect in de frittata. Het ligt een beetje aan het formaat van je pan hoeveel asperges je nodig hebt, maar vier is in de meeste gevallen voldoende. Er gaan natuurlijk ook nog aardappeltjes en spinazie in.

Deze frittata is vegetarisch, maar als je dat wil kun je hier ook prima wat uitgebakken spekjes aan toevoegen, of bijvoorbeeld wat kip die je over hebt van een vorige maaltijd.

Tip: dit is mijn favorieteaspergeschiller!

frittata met witte asperge

Frittata met witte asperges, krieltjes, spinazie en kerrie

4.6 van 10 stemmen
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 45 min
Gang Lunch
Porties 4 personen
Calorieën 169 kcal

Ingrediënten
 

  • 250 g krieltjes met schil schoongeboend
  • 250 gr witte asperges geschild, elk in twee stukken gesneden en in de lengte gehalveerd
  • 6 eieren
  • 100 g babyspinazie
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 el melk
  • zeezoutvlokken
  • zwarte peper
  • klont boter

Instructies
 

  • Kook de krieltjes in de schil 15 minuten in een laag gezouten water. Giet ze af en laat ze even uitdampen en afkoelen. Snijd ze in dikke plakken.
  • Kook de aspergestukken beetgaar en laat uitlekken
  • Smelt de boter in een hapjespan op middelhoog vuur en bak hierin de krieltjes 10 minuten. Voeg de babyspinazie toe en roerbak tot het blad geslonken en het vocht uit de spinazie verdampt is.
  • Strooi het kerriepoeder in de pan, voeg zeezoutvlokken en zwarte peper toe en schep om. Verdeel het aardappelmengsel en de aspergestukken gelijkmatig over de hapjespan.
  • Klop de eieren los met de melk en giet het mengsel in de hapjespan. Doe het deksel erop, draai het vuur omlaag en laat de frittata circa 10 minuten bakken, tot de bodem mooi bruin is en het ei gestold. Snijd de frittata in punten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 169kcalKoolhydraten: 16gProteine: 12gVet: 7gVerzadigde vetten: 2gTrans Fat: 1gCholesterol: 247mgNatrium: 124mgKalium: 643mgVezels: 3gSuiker: 3gVitamine A: 3198IUVitamine C: 23mgCalcium: 99mgIJzer: 4mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

frittata met witte asperge

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!