Frittata met venkel, worst en rucola

20 minuten

Frittata is een heerlijk gerecht dat je makkelijk kunt maken. Daarnaast kun je er echt eindeloos mee variëren. Ik vind dat dus echt te gek! Frittata is perfect voor elke maaltijd van de dag: ontbijt, lunch, snack en diner. Wil je oefenen met jouw creativiteit? Dan is dit het gerecht voor jou. Kook er op los en ga aan de slag keukenprins(es)!

Frittata met venkel, worst en rucola

Yummie! Als je nog nooit een zelfgemaakte frittata hebt geproefd, dan mis je echt iets in jouw leven. Een frittata is heerlijk! Het Italiaanse gerecht lijkt een beetje op een omelet, maar dan is ‘ie wat dikker en rijker van smaak. Je kunt het vullen met groenten, verse kruiden, droge kruiden, vlees en vis. Doe wat je wil! Om het je makkelijk te maken bedacht ik deze ontzettend lekkere variant met venkel, worst en rucola.

Frittata recept

Frittata met venkel, worst en rucola

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 pan van 20cm doorsnede (ovenbestendig)
  • 1 bakpan

Ingrediënten
 

  • 1 el olijfolie
  • 1 gekruid worstje
  • 1 venkelknol fijngesneden
  • 1 handje rucola
  • 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 50 gr gruyère
  • 6 eieren
  • 50 ml melk
  • zout
  • peper
  • 2 el boter

Instructies
 

  • Bak de venkel zacht in de olijfolie binnen 3 minuten.
  • Haal het vel van de worst af en bak het gehakt 5 minuten mee met de venkel.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
  • Klop de eieren los met de melk.
  • Leg de rucola op de venkel en het gehakt in de de verwarmde ovenbestendige pan.
  • Giet het eiermengsel ook in de pan. Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, roer je dit los met een spatel.
  • Zet na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
  • Laat 8 minuten afkoelen en snijd in punten.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.