Frittata met venkel, worst en rucola
20 minuten
Frittata is een heerlijk gerecht dat je makkelijk kunt maken. Daarnaast kun je er echt eindeloos mee variëren. Ik vind dat dus echt te gek! Frittata is perfect voor elke maaltijd van de dag: ontbijt, lunch, snack en diner. Wil je oefenen met jouw creativiteit? Dan is dit het gerecht voor jou. Kook er op los en ga aan de slag keukenprins(es)!
Frittata met venkel, worst en rucola
Yummie! Als je nog nooit een zelfgemaakte frittata hebt geproefd, dan mis je echt iets in jouw leven. Een frittata is heerlijk! Het Italiaanse gerecht lijkt een beetje op een omelet, maar dan is ‘ie wat dikker en rijker van smaak. Je kunt het vullen met groenten, verse kruiden, droge kruiden, vlees en vis. Doe wat je wil! Om het je makkelijk te maken bedacht ik deze ontzettend lekkere variant met venkel, worst en rucola.
Frittata met venkel, worst en rucola
Benodigdheden
- 1 pan van 20cm doorsnede (ovenbestendig)
- 1 bakpan
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 gekruid worstje
- 1 venkelknol fijngesneden
- 1 handje rucola
- 50 gr Parmezaanse kaas (geraspt)
- 50 gr gruyère
- 6 eieren
- 50 ml melk
- zout
- peper
- 2 el boter
Instructies
- Bak de venkel zacht in de olijfolie binnen 3 minuten.
- Haal het vel van de worst af en bak het gehakt 5 minuten mee met de venkel.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwarm een pan op het vuur en smelt hierin de boter.
- Klop de eieren los met de melk.
- Leg de rucola op de venkel en het gehakt in de de verwarmde ovenbestendige pan.
- Giet het eiermengsel ook in de pan. Elke keer als er een randje gestold ei ontstaat, roer je dit los met een spatel.
- Zet na 4 minuten in de oven voor nog eens 4 minuten.
- Laat 8 minuten afkoelen en snijd in punten.
Disclaimer
De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.