Ben jij fan van knolselderij? Dan heb je vast wel eens mijn hele knolselderij met paddenstoelen, hele geroosterde knolselderij uit de oven of geroosterde knolselderij met pastinaak en citroenmayonaise uitgeprobeerd en sta je te popelen om een nieuw recept. Good news, ik heb de lekkerste knolselderijsteak ooit gemaakt op z’n Italiaans. Ik vind hem echt fantastisch, zet jij hem binnenkort ook op tafel?!
Knolselderij
Knolselderij is een vrij makkelijke groente om te verbouwen. Van maart tot mei hebben de meeste mensen, die fan zijn van knolselderij, de zaadjes in de grond gestopt. De meeste van deze zaadjes zijn inmiddels uitgegroeid tot stevige knolselderijen en kunnen geoogst worden. Deze populaire knol kun je nu dus weer langzaamaan overal in de supermarkten vinden. Daar moet je natuurlijk wel gebruik van maken!
De knolselderij ziet er op het eerste gezicht nou niet heel lekker uit. Maar dit lelijke eendje is werkelijk een zwaan zodra je er mee gaat koken, bakken, grillen of noem maar op. Je kunt het in je salade stoppen, in je risotto verwerken, er soep of puree van maken, maar ook een geweldige steak van produceren. Dat laatste doe ik vandaag.
Vegan steak
Steaks zijn traditioneel gezien gemaakt van vlees, maar zoals jullie weten doe ik lekker wat ik wil en ga ik voor de plantaardige optie. De knolselderijsteak is namelijk een uitstekend voorbeeld van een vegetarische steak die makkelijk en snel thuis gemaakt kan worden. Dus waarom niet experimenteren en ontdekken hoe veelzijdig deze knol wel niet is?!
Vond je deze steak lekker? Probeer dan ook eens mijn rode kool steak of hele geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas.

Knolselderijsteak met Italiaanse groene kruidensaus en (veel) kappertjes
Ingrediënten
- 1 knolselderij (in 4 dikke plakken)
- snuf zout
- 1 bosje basilicum
- 1 bosje peterselie
- 1 teen knoflook (grof gehakt)
- 3 el kappertjes (nonpareilles)
- 130 ml olijfolie
- 1 citroen
Bereidingswijze:
- Kook de knolselderijplakken 15 minuten voor in een grote pan met ruim kokend water en een snuf zout.
- Maal intussen het basilicum, de peterselie, de knoflook en 1 eetlepel kappertjes fijn in de kleine kom van een keukenmachine. Schraap in een kommetje en roer er 100 ml olijfolie en het citroensap doorheen. Breng de groene kruidensaus op smaak met zout.
- Giet knolselderijplakken voorzichtig af, laat ze even uitstomen en dep ze droog met keukenpapier.
- Zet 2 koekenpannen op middelhoog vuur (of werk in porties). Verhit in elke pan 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de knolselderijsteaks in circa 5 minuten rondom bruin.
- Verhit een laagje olie in een steelpannetje en frituur de overige kappertjes in enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de knolselderijsteaks met de groenekruidensaus en strooi de rest van de kappertjes erover. Lekker met aardappelpuree.
- Dieetsoorten
- Italiaanse recepten
- Lactosevrije recepten
- Recepten
- Rijst recepten
- Vegan recepten
- Vegetarische recepten
- Wereldkeuken

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.