Spaghetti met gerookte zalm, rucola en kappertjes

Tijd

Spaghetti met gerookte zalm

De zomer is wat mij betreft het ideale moment om een lekker fris en zomers pastagerecht te maken. Ondanks dat dit een warme maaltijd is – en ik in de zomer echt vaak salades eet – is deze spaghetti met gerookte zalm toch het ultieme zomerpastagerecht. Het fijne is bovendien dat het niet langer dan 15 minuten nodig heeft.

De lekkerste pasta’s hebben vaak weinig ingrediënten en ook deze is daar een goed voorbeeld van. Zalm, kappertjes en citroen en natuurlijk lekker veel geraspte kaas erover. Opdienen in een grote zomerse serveerschaal en genieten maar!

De kaas in deze pasta

Ik koos bij deze spaghetti met gerookte zalm voor pecorino, maar ben jij meer fan van Parmezaanse kaas dan kun je dat natuurlijk prima vervangen. Pecorino heeft net een wat andere pittige smaak. Serveer de pasta met een eenvoudige groene salade.

pasta met gerookte zalm 2

pasta met gerookte zalm 2

Spaghetti met gerookte zalm, rucola en pecorino

4.33 van 34 stemmen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Calorieën 461 kcal

Ingrediënten
 

  • 300 gr spaghetti
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • 3 el kappertjes afgespoeld en uitgelekt
  • 1 citroen rasp + sap van 1/2
  • 200 gr gerookte zalmsnippers
  • 50 gr pecorino geraspt
  • 50 gr rucola

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet af en vang daarbij een flinke scheut kookwater op.
  • Verhit de olijfolie in een grote hapjespan. Bak de knoflook 1 minuut. Voeg de spaghetti, kappertjes, citroenrasp en het citroensap toe. Giet er een scheut kookwater bij en laat het geheel al roerend eventjes bubbelen
  • Haal de pan van het vuur. Schep de gerookte zalm, de rucola en de pecorino door en laat nog heel even meewarmen in de hitte van de pan. Serveer de pasta met zeezoutvlokken en zwarte peper erbij om erover te strooien.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 461kcalKoolhydraten: 60gProteine: 24gVet: 14gVerzadigde vetten: 4gCholesterol: 25mgNatrium: 729mgKalium: 355mgVezels: 4gSuiker: 3gVitamine A: 407IUVitamine C: 17mgCalcium: 185mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!