Groene groente pasta

Tijd

Categorieën: Diner, Pasta, Recept, Snel, Vega recepten

De afwas – ik kan er, zoals aan veel schoonmaaktaken, geen plezier aan beleven. Vandaar dat ik zo min mogelijk pannen probeer te gebruiken. Deze groene groente pasta gaat in één pan. Ik zou het niet in Italie durven koken, maar dit is voor een drukbezet type als ik een uitkomst!

Groene groente pasta

Deze pasta is ideaal. Het zit vol met lekkere groente, is snel klaar en kun je ook weer makkelijk aanpassen aan wat er nog in je koelkast ligt. Heb je geen haricots vert dan kun je die natuurlijk makkelijk vervangen door sperziebonen. Hou je niet van asperges? Vervang die dan door bijvoorbeeld spinazie of courgette. Wil je liever wat kleur in het geheel? Voeg dan eens een rode paprika toe of een rood pepertje voor de pit.

Ik gebruikte hier slagroom en parmezaanse kaas voor de groene groente pasta, maar het wordt bijna nog lekkerder als je het combineert met blauwe kaas. Je kunt er dan voor kiezen om de slagroom niet te gebruiken. De blauwe kaas is van zichzelf al vrij romig (afhankelijk van welke soort je kiest) dus de slagroom is niet direct meer nodig. Maar een scheutje maakt alles lekker dus wel toevoegen kan zeker ook!

Pastasoort

Welke pasta je gebruikt voor welk gerecht is gedeeltelijk persoonlijk maar elke pasta soort heeft zijn eigen eigenschappen. Linguine leent zich goed voor dit gerecht, maar als jij liever pennen of macaroni eet dan kan dat natuurlijk ook. Aan de smaak zal het zeker geen afbreuk doen!

Willen de kinderen niet echt meewerken met het eten van de groente? Verstop het dan en maak er een Mac & Cheese van

Groene groente pasta

Groene groente pasta

aantal personen: 4 voorbereidingstijd: 10 MINUTEN bereidingstijd: 10 MINUTEN totale tijd: 20 MINUTEN
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse keuken
Porties 4 portie(s)
Calorieën 610 kcal

Ingrediënten
 

  • 1 prei
  • 1 bos groene asperges
  • 1 grote stronk broccoli
  • 350 gr haricots verts schoongemaakt
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper
  • 2 tenen knoflook gepeld
  • 1 tl gedroogde chilivlokken
  • 75 ml slagroom
  • 150 gr doperwten
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 250 gr verse linguine
  • 1 limoen onbespoten (biologisch is het beste)

Instructies
 

  • Begin met het voorbereiden van de groenten. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen. Breek de houtige uiteinden van de asperges, snijd de topjes eraf en houd die apart.
  • Snijd de rest van de asperges in vier stukken. Snijd de roosjes van de broccoli, maak de stronk schoon en snijd hem in kleine blokjes.
  • Doe de olijfolie in een grote pan en bak de prei 3 minuten met zout en peper. Snijd de knoflook in dunne plakjes, en voeg ze samen met de asperges (houd de topjes nog even apart), de haricots verts, de broccoli en de chilivlokken toe aan de prei.
  • Giet er zoveel kokend water bij tot alles net onderstaat. Voeg nog wat zout en peper toe en kook circa 7 minuten; roer af en toe door. De groente mag nog bite hebben.
  • Voeg de slagroom, de doperwten, de Parmezaanse kaas, de aspergetoppen en de linguine toe en kook nog 2 minuten of tot de pasta beetgaar is.
  • Rasp de schil van de limoen erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 610kcalKoolhydraten: 80gProteine: 28gVet: 23gVerzadigde vetten: 10gCholesterol: 43mgNatrium: 484mgKalium: 1233mgVezels: 14gSuiker: 13gVitamine A: 3687IUVitamine C: 176mgCalcium: 485mgIJzer: 7mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.