Basisrecept voor spritsen
Het basis spritsendeeg bestaat over het algemeen uit boter, bloem, suiker, vanille en een eitje. Vervolgens word dit beslag met een spuitzak op een bakplaat gespoten en afgebakken. Ik gebruik zelf een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1 centimeter doorsnede
De vorm is up to you: klassieke rechthoekjes, of bijvoorbeeld ronde rozetspritsen. Ook lekker: één deel in de gesmolten (getempereerde) chocolade dippen!


Basisrecept voor spritsen
Ingrediënten
- 400 g boter op kamertemperatuur
- 250 g witte basterdsuiker
- 2 tl vanille-extract
- snuf zout
- 1 ei op kamertemperatuur, losgeklopt
- 500 g bloem
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 °C en bekleed een bakplaat met met bakpapier.
- Meng de boter, basterdsuiker, het vanille-extract en zout tot een luchtige en romige massa in de mixer met menghaak.
- Het mengsel zal lichter van kleur worden naarmate het luchtiger wordt.
- Voeg het ei toe. Voeg de bloem toe en maak een glad deeg.
- Doe het deeg in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje van 1 centimeter doorsnede. Spuit op de bakplaat zigzaggend lange stroken spritsdeeg van 4-5 centimeter breed.
- Houd tussen de verschillende stroken 5 cm afstand.
- Bak de spritsen in 23-28 minuten licht goudbruin en gaar.
- Snijd de spritsen direct uit de oven in stukken van 4-5 centimeter en laat ze afkoelen op een rooster.
- Recepten
- Bak met Miljuschka
- Bakrecepten
- Basisrecepten
- Budget recepten
- Koekjes recepten
- Specials
- Zoete recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.