Basisrecept voor biscuitbeslag

30 minuten

Op zoek naar een basisrecept voor biscuitbeslag? Met dit basisbeslag kun je talloze taarten maken, met prachtig dunne laagjes biscuit.

Biscuitbeslag: de basis voor kunstwerken 

Als je de foto ziet, snap ik dat je denkt ‘maar dit is toch cake?’. Cake en biscuit lijken op elkaar, maar zijn wel degelijk anders. Biscuitbeslag is wat droger en minder vet. Cake is lekker als plakje voor bij de koffie, maar biscuitdeeg wordt voornamelijk gebruikt als basis voor taarten en andere desserts. Je zult dit dan ook zeker wel eens gegeten hebben. Een slagroomtaart bijvoorbeeld is vaak gemaakt met een (of meerdere) biscuitlaag(jes).

Variëren 

Met dit biscuitbeslag is er enorm veel mogelijk. Snijd het biscuitdeeg horizontaal doormidden en maak een taart met laagjes van. Of wat dacht je van een heerlijke biscuitrol?

Je kunt het beslag ook alleen gebruiken als bodem en er bijvoorbeeld een heerlijke limoen cheesecake van maken. In dit recept heb ik gekozen voor een topping van slagroom en vers fruit. Simpel, maar heerlijk! 

Ook lekker om te maken: pepernotentaart met biscuitbeslag.

Basisrecept voor biscuitbeslag

Basisrecept voor biscuitbeslag

4.16 van 51 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Koek & Gebak

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm doorsnede

Ingrediënten
 

  • 4 grote eieren gesplitst in dooier en eiwit
  • 135 gr suiker
  • 1 tl vanillepasta
  • 60 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl zout
  • 60 gr ongezouten boter gesmolten
  • slagroom en fruit om te decoreren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Doe de eiwitten en 70 gram van de suiker in een kom. Mix ze met de mixer ongeveer 5 minuten, of tot je stijve pieken ziet. Zet apart.
  • Doe de eidooiers, de rest van de suiker en de vanillepasta in een andere kom. Klop alles ongeveer 2 minuten tot het een licht en romig mengsel is.
  • Zeef de bloem, bakpoeder en het zout in een grote kom.
  • Smelt de boter.
  • Doe de gesmolten boter en het eidooier-mengsel bij het bloem-mengsel. Mix met de mixer op medium snelheid tot alles gemengd is. Voeg het stijfgeslagen eiwit toe en 'vouw' dit met de rubber spatel rustig door het mengsel. Vouwen is rustig omkeren van het mengsel in plaats van met een garde hard mengen. Hierdoor blijft de lucht in je beslag.
  • Smeer het dun uit op bakpapier en bak het biscuit 10-12 minuten. Haal uit de oven. Dek af met een schone, iets vochtige theedoek en laat afkoelen. Garneer met slagroom en fruit.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Basisrecept voor biscuitbeslag

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.