Foe yong hai – de allerlekkerste!

15 minuten

Deze klassieker staat in elk verhollandst Chinees restaurant op de kaart, maar maak je thuis net zo makkelijk na. En misschien nog wel lekkerder ook. Met wat witte rijst erbij heb je een heerlijke maaltijd, maar je kunt het ook als lunch eten. Een beetje brood erbij zou in dat geval ook niet misstaan, niet authentiek maar wel heel lekker.

Wat is Foe Yong Hai?

Foe Yong Hai is een gerecht dat bestaat uit roerei, groenten en vlees of garnalen, het wordt allemaal geserveerd in een verrukkelijke zoetzure saus. Het fijne aan dit gerecht is dat je het kunt aanpassen naar behoefte. Je kunt kiezen voor jouw favoriete groente. Zo vervang ik zo af en toe de bosuien door paprika, ui, champions of taugé. En hoewel ik nu heb gekozen voor een vega variant, kun je er natuurlijk ook wat varkensvlees of garnalen in verwerken.

Maak je eigen rijsttafel

Wist je dat het thuis pas echt een spektakel wordt als je je eigen rijsttafel samenstelt? Zelf vind ik het ontzettend lekker om saté bij mijn Foe Yong Hai te serveren. Ik maak dan mijn Balinese saté babi met sambal of saté ayam met pittige pindasaus en atjar ketimoen. En had je al gedacht aan eentjap tjoy, oftewel gemengde groente? Deze tjap tjoi is vreselijk lekker. Ben je fan van de Chinese keuken? Probeer dan ook eens deze makkelijke Chow Mein! En vergeet ook vooral niet mijn nasi of bami te maken. Dit zijn mijn favorieten: nasi goreng recept en bami goreng

Recept voor foe yong hai

Klassieke foe yong hai – de allerlekkerste!

4.16 van 51 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische
Porties 2 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 3 bosuien
  • 3 eieren
  • 1 handvol tauge
  • 2 el maizena
  • 1 el sojasaus
  • Zout
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • Saus
  • 100 ml kippenbouillon
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl oestersaus
  • 1 tl maizena

Benodigdheden

  • Keukenpapier

Instructies
 

Instructies

  • Verwijder de harige uiteindes van de bosuien en snijd ze 2 in stukken van 5 cm. Snijd de derde bosui in dunne ringetjes en zet apart. Kluts te eieren en meng met de grote stukken bosui, taugé, maizena en sojasaus. Breng op smaak met zout.
  • Verhit een dikke laag zonnebloemolie in een wok of koekenpan. Schep 1/3 van het beslag in de pan en bak in 1-1 ½ minuut per kant goudbruin. Haal uit de pan en laat uitlekken op keuken papier. Herhaal met de rest van het beslag.
  • Giet de olie uit de wok of pan en doe hierin de kippenbouillon met de sojasaus en oestersaus. Breng aan de kook. Meng de maizena met een paar eetlepels water en voeg toe aan de pan. Laat ca 30 seconden pruttelen tot de saus is ingedikt. Serveer de foe yong hai met de bosui en de saus.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.