Gehakt van tofu

Tijd

Dit “gehakt” van tofu is perfect als je zin hebt in gehakt, maar even geen vlees wil eten. Eet het met rijst en groente, eet het in een wrap of eet het met noedels. Om het helemaal vegetarisch te maken kun je vegetarische oestersaus gebruiken, die vind je bij de toko, maar gewone is wel iets lekkerder. Wil je vaker tofu eten? Probeer dan ook eens deze Chow mein!

Tofu gehakt

Gehakt van tofu

4 van 1 stem
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht
Keuken Aziatische
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 400 gr stevige tofu
  • 2 el maizena
  • Zonnebloemolie om in te bakken
  • 2 el sojasaus
  • 2 el eventueel vegetarische oestersaus
  • 1 tl sesamolie

Benodigdheden

  • Keukenpapier

Instructies
 

Instructies

  • Wikkel de tofu in keukenpapier, leg op een bord en zet er iets zwaars op. Laat 30 minuten staan tot er zo veel mogelijk vocht uit is. Verbrokkel de tofu met je handen boven een kom. Doe de maizena erdoor en roer goed door.
  • Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak de tofu in 7-10 minuten goudbruin en knapperig. Het mag echt goed bruin zijn, dat kan wel even duren. Breek het “gehakt” met een lepel uit elkaar, door de maizena gaat het namelijk nogal aan elkaar plakken.
  • Blus de pan af met de sojasaus, oestersaus en sesamolie. Roer door en laat nog 30 seconden pruttelen. Zet het vuur uit en serveer.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als TV kok, all round food expert bij RTL Boulevard en maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld. Deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.