Aziatische recepten

Dit recept valt onder

Makkelijk recept voor Chow mein

Samenvatting

  • Bereiden 20 min.
  • P Aantal personen 4

Ingredienten

350-400 gr tofu

3 el sojasaus

2 el oestersaus

zout

400 gr eiernoedels

1 paksoi

3 bosuitjes

15 gr koriander

zonnebloemolie om in te bakken

Sharing is caring!

Chow mein is eigenlijk een soort van Chinese bami goreng en door de vettige saus is het ultiem comfort food. In deze vegavariant gaat gemarineerde tofu en de marinade voor de tofu gebruik je ook om de noedels op smaak te brengen. Appeltje eitje dus. De knapperig gebakken bosui en koriander on top maken het helemaal af. Als je niet van koriander houdt, kun je die gewoon weglaten, alleen de bosui is ook al heerlijk.

Bereidingswijze voor Chow Mein


Meng de sojasaus met de oestersaus in een mengkom. Snijd de tofu in blokjes en roer door het sojasausmengsel.

Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de eiernoedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.

Snijd de paksoi in hapklare stukken. Snijd de bosui in dunne ringetjes en de koriander (inclusief de steeltjes) fijn.

Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een koekenpan. Bak hierin de bosui en koriander in ca. 5-8 minten knapperig. Zet het vuur uit en laat afkoelen, alles wordt nog iets knapperiger als het is afgekoeld.

Haal de tofu uit de marinade en dep droog. Bewaar de marinade. Verhit een paar eetlepels zonnebloemolie in een wok of koekenpan en bak hierin de tofu in 2-4 minuten knapperig. Voeg het wit van de paksoi toe en bak 1 minuut, voeg het groen van de paksoi toe en bak nog 1 minuut.

Voeg de noedels toe en bak 1 minuut. Voeg de marinade toe en schep het geheel goed om. Breng eventueel op smaak met wat extra sojasaus. Verdeel de noedels over de borden en schep de knapperige bosui en koriander met een klein beetje van de olie over het gerecht.

Nog meer lekkers