De allerlekkerste tiramisu

Tijd

Categorieën: Dessert, Kerstrecepten, Recept

Tiramisu is natuurlijk een van de bekendste Italiaanse desserts. Traditioneel wordt het gemaakt met savoiardi (lange vingers), sterke drank, espresso en mascarpone.

De naam tiramisu betekent letterlijk een soort ‘pick me up’ of een opkikkertje. Ongetwijfeld zo genoemd vanwege de espresso die erin zit.

De lekkerste tiramisu

Wat de lekkerste tiramisu is, daar zijn de meningen ongetwijfeld heftig over verdeeld. Dus ik geef je mijn favoriete versie die ik graag maak met amandellikeur in plaats van de standaard sterke drank die erin gaat. Ik vind het lekkerder, maar voeg vooral toe wat jij in huis hebt of lekker vindt.

Hou je van tiramisu? Check dan vooral ook de tiramisu cheesecake!

Tiramisu

De allerlekkerste tiramisu

5 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 15 min
Gang Dessert
Keuken Italiaanse keuken
Porties 8 portie(s)
Calorieën 522 kcal

Ingrediënten
 

  • 5 eidooiers
  • 6 el suiker
  • 450 gram mascarpone
  • 4 el amandellikeur
  • rasp van 1 limoen eventueel een beetje sap
  • 3 dl sterke versgezette koffie
  • 300 g lange vingers
  • 1 reep pure chocola
  • cacao poeder

Instructies
 

  • Klop de eidooiers met de suiker samen tot een luchtige lichtgele massa.
  • Doe de mascarpone in een kom en roer dit eerst even een beetje los met een vork. Voeg 1 eetlepel van de amandellikeur en de rasp van de limoen toe en roer dit goed door.Doe eventueel een heel klein scheutje limoensap erbij als je het wat frisser wilt houden. Vouw de eidooiers door de mascarpone tot het een geheel is.
  • Meng de koffie met wat water (ongeveer 1 dl) en doe de andere 2 eetlepels likeur er ook door.
  • Doop de lange vingers stuk voor stuk even in het koffiemengsel en leg ze naast elkaar in een platte ovenschaal. (rechthoekig of vierkant)
  • Als de bodem bedekt is verdeel je de helft van je mascarpone mengsel eroverheen. Maak vervolgens een tweede laag met de lange vingers (weer in de koffie dopen) en schep de andere helft van het mascarpone mengsel eroverheen.
  • Strijk de bovenkant glad, bedek met plasticfolie en laat dit minstens 4 uur maar het liefst een hele nacht opstijven in de koelkast. Voor serveren bestrooi je het met wat cacaopoeder en geraspte chocolade.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 522kcalKoolhydraten: 38gProteine: 10gVet: 34gVerzadigde vetten: 20gTrans Fat: 1gCholesterol: 261mgNatrium: 94mgKalium: 120mgVezels: 1gSuiker: 13gVitamine A: 1161IUCalcium: 116mgIJzer: 2mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.