Kip korma gehaktballetjes

Kip korma is een ontzettend lekker Indiaas gerecht, van kip in een milde currysaus. Vandaag maak ik er een leuke twist op: kip korma gehaktballetjes!

Kip korma kruidenpasta

In dit recept gebruik ik kip korma kruidenpasta. Deze koop je bij de toko of bij grotere supermarkten. Deze Indiase kruidenpasta bevat een mix van versgemalen specerijen en andere smaakmakers, zoals kokos, knoflook, gember, tomaat, koriander en paprika. Ideaal voor een pittige currysoep vol met groentes, een curry met kip of dus deze sappige kipgehaktballetjes.

Kip korma gehaktballetjes

Kip korma gehaktballetjes
Totale tijd45 minuten

Kip korma gehaktballetjes

5 van 6 stemmen
Opslaan Printen

Ingrediƫnten

4 personen
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • ½ bosje koriander blad fijngehakt, steeltjes fijngesneden
  • 2 cm verse gember geraspt
  • 500 gr kipgehakt
  • zeezoutvlokken en zwarte peper
  • 2 el korma kruidenpasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 kropjes baby-romaine blad losgehaald
  • 100 gr geraspte wortel
  • kiemgroenten, naar keuze

Bereidingswijze: 

  • Verhit 1 eetlepel bak-olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, koriandersteeltjes en gember toe en bak 1 minuut mee. Haal uit de pan, doe in een mengkom en laat kort afkoelen.
  • Mix het gehakt en het korianderblad door het afgekoelde ui-mengsel. Voeg zout en peper toe en rol er gehaktballetjes van.
  • Zet de koekenpan terug op het vuur en giet er de overgebleven eetlepel olijfolie in. Bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 7 minuten rondom bruin. Schep ze op een plank of bord.
  • Bak de kruidenpasta 1 minuut in de koekenpan. Voeg de kokosmelk toe, leg de gehaktballetjes in de saus en laat het geheel circa 10 minuten op laag vuur pruttelen, tot de balletjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
  • Schep steeds een beetje saus op een slablad en leg er een gehaktballetje op, met ernaast wat geraspte wortel en kiemgroenten.

Voedingswaarde per portie

Calorieƫn : 472kcalKoolhydraten: 11gProteine: 25gVet: 37gVerzadigde vetten: 16gTrans Fat: 1gCholesterol: 94mgNatrium: 120mgKalium: 575mgVezels: 2gSuiker: 6gVitamine A: 5640IUVitamine C: 9mgCalcium: 56mgIJzer: 3mg
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer over Miljuschka
Makkelijk met Miljuschka kookboek makkelijke recepten
Mijn kookboek

Makkelijk met Miljuschka

Vraag jij je ook wel eens af waar je de tijd vandaan moet halen om te koken? Nou ik wel! Ik ken de ratrace van het dagelijks leven, waardoor het avondeten er vaak even snel tussendoor piept.

In Makkelijk met Miljuschka ontdek je de magie van koken met minimale moeite en maximale smaak.

Naar de shop
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.