Kip korma is een ontzettend lekker Indiaas gerecht, van kip in een milde currysaus. Vandaag maak ik er een leuke twist op: kip korma gehaktballetjes!
Kip korma kruidenpasta
In dit recept gebruik ik kip korma kruidenpasta. Deze koop je bij de toko of bij grotere supermarkten. Deze Indiase kruidenpasta bevat een mix van versgemalen specerijen en andere smaakmakers, zoals kokos, knoflook, gember, tomaat, koriander en paprika. Ideaal voor een pittige currysoep vol met groentes, een curry met kip of dus deze sappige kipgehaktballetjes.

Kip korma gehaktballetjes
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 ui fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook geperst
- ½ bosje koriander blad fijngehakt, steeltjes fijngesneden
- 2 cm verse gember geraspt
- 500 gr kipgehakt
- zeezoutvlokken en zwarte peper
- 2 el korma kruidenpasta
- 200 ml kokosmelk
- 2 kropjes baby-romaine blad losgehaald
- 100 gr geraspte wortel
- kiemgroenten, naar keuze
Bereidingswijze:
- Verhit 1 eetlepel bak-olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui 5 minuten op laag vuur. Voeg de knoflook, koriandersteeltjes en gember toe en bak 1 minuut mee. Haal uit de pan, doe in een mengkom en laat kort afkoelen.
- Mix het gehakt en het korianderblad door het afgekoelde ui-mengsel. Voeg zout en peper toe en rol er gehaktballetjes van.
- Zet de koekenpan terug op het vuur en giet er de overgebleven eetlepel olijfolie in. Bak hierin de gehaktballetjes in ongeveer 7 minuten rondom bruin. Schep ze op een plank of bord.
- Bak de kruidenpasta 1 minuut in de koekenpan. Voeg de kokosmelk toe, leg de gehaktballetjes in de saus en laat het geheel circa 10 minuten op laag vuur pruttelen, tot de balletjes gaar zijn en de saus is ingedikt.
- Schep steeds een beetje saus op een slablad en leg er een gehaktballetje op, met ernaast wat geraspte wortel en kiemgroenten.
Voedingswaarde per portie

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.