Leftover curry met kip

Tijd

Categorieën: Diner, Recept

Restjes opmaken

Elke week weer blijven er wel de nodige groentes over in de koeling. Mijn standaard manier om die op te maken is of een lekkere pasta fabriceren of – zoals hier – een makkelijke curry.

In dit geval koos ik voor een curry met kip, omdat ik ook nog wat kipdij over had in de vriezer dus dat pasta goed bij dit gerecht. Dus ondanks de ingrediënten die ik hier genoemd heb, kun je gerust variëren met datgene wat jij in de koeling hebt liggen.

curry met kip

Kip toevoegen

In dit geval gebruikte ik kipdijfilet maar je kunt uiteraard ook gewone kipfilet gebruiken. Heb je rundvlees in de koeling liggen? Dat kan ook maar als het stoofvlees is hou dan zeker rekening met een aanzienlijk langere kooktijd. Check daarvoor het recept voor de jachtschotel bijvoorbeeld.

curry met kip

Leftover curry met kip

5 van 5 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 portie(s)
Calorieën 531 kcal

Ingrediënten
 

  • 2 grote uien in ringen
  • 300 gr kipdijfilet in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook gesneden
  • 1 tl verse gember
  • 2 eetlepels rode curry pasta
  • 2 zoete aardappels schoongemaakt en in blokjes
  • 100 gr doperwtjes
  • 2 wortels in plakjes
  • 250 gr kastanje champignons in stukjes
  • 2 stengels bleekselderij in plakjes
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 bosuitje

Instructies
 

  • Neem een flinke stoofpan en verhit hierin de olijfolie. Voeg de uien toe en laat deze even rustig garen tot ze glazig zijn. Voeg nu de knoflook, de gember en de rode curry pasta toe en bak even mee.
  • Bestrooi de kipdijblokjes met peper en zout en bak dit mee in de pan tot ze bruin beginnen te kleuren. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, dat komt vanzelf tijdens het koken.
  • Voeg nu de zoete aardappels, wortels, kastanje champignons en bleekselderij toe en een scheut water. Hou ongeveer 100-200 ml water aan. Afhankelijk van hoeveel groente je in de pan hebt zitten.
  • Voeg de kokosmelk er ook aan toe.
  • Laat het geheel lekker pruttelen tot de groentes gaar zijn. Voeg op het laatst de doperwtjes toe. Die hebben niet zoveel hitte nodig.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer met rijst en een gesneden bosuitje erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën : 531kcalKoolhydraten: 43gProteine: 23gVet: 32gVerzadigde vetten: 21gTrans Fat: 1gCholesterol: 71mgNatrium: 191mgKalium: 1390mgVezels: 8gSuiker: 12gVitamine A: 23557IUVitamine C: 22mgCalcium: 124mgIJzer: 6mg

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!