Briljante combi
Deze spinaziesalade is zonder meer een van mijn favoriete snelle salades. De smaken zijn klassiek want wie kent het nou niet? Let wel op dat je voor de spinazie de kleine soort neemt. Baby spinazie of jonge bladspinazie. De wat oudere grote spinazieblaadjes zijn te hard om zo te eten.
Spinaziesalade met biet en geitenkaas
Het maken van de spinaziesalade is letterlijk kinderwerk. Het enige snijwerk is het snijden van de gekookte bietjes en heb je daar ook geen zin in dan kun je ze altijd nog raspen.
Verdeel de geitenkaas er in brokjes overheen, maak de dressing en je bent klaar!
Overigens zou je deze spinaziesalade ook goed kunnen eten met feta als je dat lekkerder vindt. En met een klein nootje eroverheen bijvoorbeeld. Of rasp er nog wat wortel doorheen voor nog meer kleur.
Fan van salades? Check dan ook eens de frisse grapefruit venkelsalade!

Ijzersterke spinaziesalade met biet en geitenkaas
Ingrediënten
Ingrediënten
- 250 gr jonge bladspinazie gewassen
- 4 gekookte bietjes geschild
- 200 gr verse geitenkaas
- 4 el bieslook fijngesneden
Dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl scherpe mosterd
- 1 el honing
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Instructies
- Droog de spinazieblaadjes in de slacentrifuge.
- Verdeel ze over twee borden wanneer je het gerecht als hoofdgerecht eet, of doe ze in een grote schaal als je de salade als bijgerecht serveert.
- Snijd de bietjes in kleine blokjes en verdeel die over de salade. Brokkel de geitenkaas erover.
- Strooi de bieslook over de salade
- Meng voor de dressing olie, balsamico, mosterd en honing in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper.
- Schenk de dressing over de salade.

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.