Aardbeienijsjes
Een van de meest gevraagde ijsjes was met stip aardbeienijs. En met goede reden natuurlijk want zeker in deze tijd van het jaar zijn de aardbeien overheerlijk. Dus heb ik aardbeienijsjes voor jullie gemaakt.
Welke vormpjes
Ook veel gevraagd is in welke vormpjes je nu het beste de ijsjes kunt maken. Nu zijn de mogelijkheden daar redelijk eindeloos is, maar ik vind siliconen ijsvormpjes zoals deze het makkelijkste. Nooit problemen met de ijsjes eruit halen en ook het vullen is makkelijker.
Het enige nadeel is dan wel dat de achterkant van de ijsjes plat is. Maar dat doet niks af aan de smaak en het leuke van siliconen is dat er echt heel veel verschillende vormpjes op de markt zijn. Check hier maar de komende tijd voor nog veel meer varianten.
Deze aardbeienijsjes combineerde ik met citroen voor het frisse en honing met wat suiker voor het zoet. Meng het met amandelmelk en je hebt ook nog eens een lactosevrij ijsje.
Heerlijk zoete aardbeienijsjes
Je kunt aan de aardbeienijsjes qua zoetstof meer of minder toevoegen naar smaak. Hou er wel rekening mee dat zoet minder zoet wordt op het moment dat het bevroren is. Dus als je het proeft voor je het in de vriezer doet kan het zijn dat het zoeter smaakt dan dat het uiteindelijk in bevroren toestand is.
Probeer ook eens deze vijgenijsjes!

Honing amandel aardbeienijsjes
Ingrediënten
Ingrediënten
- 300 gr aardbeien
- sap en rasp van 1 citroen
- 2 el honing
- 3 el suiker
- 200 ml amandelmelk
Bereidingswijze:
Instructies
- Doe alle ingredienten in een blender en draai glad. Giet over in de ijsvormpjes en zet voor minimaal 4 uur in de vriezer.
- Recepten
- Dessert
- Dieetsoorten
- Glutenvrije recepten
- IJs recepten
- Lactosevrije recepten
- Seizoensrecepten
- Zoete recepten
- Zomer

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.