Haricot verts met amandel, parmezaan en citrus recept

Tijd

Haricot verts met amandel, parmezaan en citrus is een heerlijk bijgerecht. Bijvoorbeeld om te serveren bij bijvoorbeeld een Beef Wellington. Maar ook bij allerlei andere gerechten is het heerlijk om dit haricot verts recept te gebruiken. En het kost je nagenoeg geen moeite om het te bereiden. Toch kun je je gasten verrassen met deze heerlijke groenten met een extra touch. Het is een kwestie van de haricot verts koken en er nog wat lekkere extra smaken aan toevoegen. Voortaan houd je het niet bij haricot verts koken alleen, maar voeg je keer op keer ook deze heerlijke extra’s toe. Lees mee en ontdek hoe jij de lekkerste haricot verts voorschotelt aan je gezin of je allerbeste vrienden.

Recept haricot verts met amandel, parmezaan en citrus: bereidingswijze

Maak eerst de haricot verts schoon en kook ze vervolgens in 7 minuten gaar. Pak de 2 clementines en rasp de schil van de clementines eroverheen. Besprenkel de haricot verts met het sap van de clementines en wat olijfolie. Rooster de geschaafde amandel in een pannetje en strooi ook dit over de boontjes. Voeg tot slot nog wat parmezaan en zout en peper toe en klaar zijn je haricot verts. Met zo’n luxe bereiding verdienen je boontjes echt wel een luxe naam als haricot verts, toch?

Haricot vert met amandel

Haricot verts met amandel, parmezaan en citrus recept

5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Gang Bijgerecht
Porties 4 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 500 gram haricot verts
  • 150 gram geschaafde amandel
  • 2 clementines
  • 100 gram geraspte Parmezaan
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Instructies

  • Maak eerst de haricot verts schoon en kook ze vervolgens in 7 minuten gaar. Pak de 2 clementines en rasp de schil van de clementines eroverheen. Besprenkel de haricot verts met het sap van de clementines en wat olijfolie. Rooster de geschaafde amandel in een pannetje en strooi ook dit over de boontjes. Voeg tot slot nog wat parmezaan en zout en peper toe en klaar zijn je haricot verts. Met zo’n luxe bereiding verdienen je boontjes echt wel een luxe naam als haricot verts, toch?

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!