Geitenkaas in een jasje van pistaches en cranberry’s

Categories: Kaas recepten, Recept

Borrelen, ik ben er echt een fan van. Ik vind het fantastisch om te experimenteren met allerlei hapjes en onlangs maakte ik een nieuwe topper, die ik maar al te graag met je deel. Namelijk mijn geitenkaas in een jasje van pistaches en cranberry’s. Het is niet alleen een lust voor het oog, maar ook ontzettend lekker.

Pistache, geitenkaas en cranberry’s

Als je mij al eventjes volgt, dan weet je dat ik echt dol ben op pistache. En wist je dat pistache echt mega goed samengaat met kaas? Vooral met verse zachte geitenkaas vind ik het echt ontzettend lekker. En in combinatie met het zoete van de cranberry’s is het echt een feestje. Het maken van dit hapje is alles behalve moeilijk, dus ik zou zeggen: probeer het snel uit!

Za’atar 

Za’atar is een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten en bestaat uit het kruid zelf, gemengd met sesamzaad en sumak. Het is heerlijk in combinatie met geitenkaas, maar je kunt het voor nog veel meer gerechten gebruiken. Zo is het heel lekker om za’atar te mengen met een beetje olijfolie en hier je brood of groente in te dippen. Maar je kunt het ook gebruiken voor een vleesmarinade of door een salade. Probeer het maar eens uit!

Ben je ook zo’n fan van geitenkaas net als ik? Probeer dan ook deze mega lekkere recepten een keer uit: geitenkaas soesjes met tomaat, gepofte aardappel met boerenkool en geitenkaas, bruschetta met geitenkaas, perzik en walnoot, witlofsalade met verse geitenkaas, flammkuchen met paddenstoelen, spek en geitenkaas, groentequiche van snijbiet en geitenkaas of hele geroosterde bloemkool met citroen en geitenkaas.

Geitenkaas in een jasje van pistache

Geitenkaas in een jasje van pistaches en cranberry's

No ratings yet
Voorbereidingstijd 10 minuten
Porties 10 personen

Benodigdheden

  • 1 koksmes
  • 1 snijplank
  • 1 mengkom
  • 1 bord of plank om te serveren

Ingrediënten
 

  • 20 gepelde gezouten pistaches (fijngehakt)
  • 30 gr gedroogde cranberry's (fijngehakt)
  • 1 el za'atar
  • 125 gr verse geitenkaas (dikke plak)
  • 1 pak toastjes

Instructies
 

  • Hak de pistaches en de cranberry's extra fijn met een scherp koksmes. 
  • Meng in een kom de gehakte pistaches en cranberry's met de za'atar.
  • Strooi het mengsel op een bord. Rol de geitenkaas rondom in het mengsel en druk het aan, zodat het goed blijft plakken.
  • Leg op een plankje en serveer er de toastjes bij.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.