Gegrilde witte asperges
Zoals ik al zei, kan je heel veel met witte asperges. Traditioneel kook je de asperges dus en eet je ze met ham, zalm of krieltjes en een lekkere saus zoals Hollandaisesaus of botersaus. Zoals mijn recept hier met ham en boter. Maar dit keer, bereid ik ze helemaal anders. Ik gril ze en maak ze af met een gerasp van gepekelde eidooier, huh wattes? Ik leg het je uit.
Gepekelde eidooier

Gegrilde witte asperges
Ingrediënten
- 1 kg witte asperges
- 1 el neutrale olie
- 100 gr roomboter
- 1 gepekelde eidooier
- snuf Maldon zout
Bereidingswijze:
- Schil de witte asperges en kook deze voor 5 minuten.
- Dep de asperges droog en smeer in met neutrale olie.
- Verwarm een grillpan en grill de asperges aan beide kanten totdat er een mooie grillstreep ontstaat. Zet eventueel een zware pan op de asperges zodat ze mooi grillen.
- Laat de boter smelten in een steelpannetje.
- Haal de asperges van het vuur, giet de gesmolten roomboter eroverheen en rasp de gepekelde eidooier over de asperges.
- Maak af met Maldon zout. Eet smakelijk!
- Lente
- Bijgerechten
- Dieetsoorten
- Groente recepten
- Paas recepten
- Recepten
- Seizoensrecepten
- Vegetarische recepten

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.
