Witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus

Categorieën: Diner, Fresh!, GroenteLabel: , ,

Witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus

Vroeger hadden we het thuis niet breed, maar als het aspergeseizoen was aangebroken haastten we ons naar de groenteboer voor een kilo van de beste kwaliteit van dit witte goud.

Het lekkerste vind ik toch de meest klassieke manier; met een botersausje en ei. Als er iets te vieren was, serveerden we de witte asperges met gerookte zalm. Wat een feestje! Ik haal asperges graag bij de aspergeteler zelf of bijvoorbeeld bij de indoor foodhall Fresh! in de Westfield Mall of The Netherlands. Hier ben ik niet alleen vaak te vinden voor het geven van kookworkshops en demonstraties, maar ik ga hier ook heen om de verse ingrediënten te halen voor mijn recepten. 

De asperges schil ik zelf. Daar gebruik ik het liefst de aspergeschiller van Westmark voor. Vervolgens kook ik ze graag in zo’n prachtige hoge aspergepan.

Klassieke witte asperges met een twist

Vandaag serveer ik jullie mijn klassieke versie van de asperges met gerookte zalm – en natuurlijk gekookte krieltjes ernaast. Hoe Hollands wil je het hebben? Liever vlees dan vis? Check dan mijn recept voor asperges met ham en ei.

asperges met zalm

Klassieke witte asperges met ei en gerookte zalm

Witte asperges met gerookte zalm, ei en botersaus

5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 30 min
Totale tijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse keuken
Porties 4 personen

Ingrediënten
 

  • 1,5 kg witte asperges
  • 4 eieren
  • 100 gram ongezouten boter
  • 200 gram gerookte zalm
  • 0,5 tl geraspte nootmuskaat
  • 15 gram verse peterselie
  • 1 citroen
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken, pel ze en prak ze met een vork fijn.
  • Schil de asperges en snijd het kontje er af.
  • Doe de asperges in een pan waar ze in hun geheel in passen en zet onder water met flink zout. Laat 7 minuten koken, zet het vuur uit en laat nog 10 minuten in het water liggen. Haal ze er dan uit.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  • Leg de asperges op een mooie schaal, eg de plakken gerookte zalm er op en het ei. Giet de botersaus er overheen. Garneer met peterselie.
  • Lekker met gekookte aardappeltjes.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Delen is fijn!