Frambozencake recept

De allerlekkerste frambozencake

Ik ben dol op cakes die in 1 kom te maken zijn. Weinig afwas en maximaal resultaat. Dit cake recept met frambozen is makkelijk dus succes is gegarandeerd.

je kunt deze frambozencake maken in een rechthoekig blik van 20 x 30 of in een cakeblik zoals hier op de foto. In een rechthoekig blik kun je vierkantjes snijden om te serveren en bij een gewone cakevorm zul je eerder plakken maken. Voor de smaak maakt het natuurlijk niet uit maar wel voor de baktijd.

Doordat een rechthoekig blik groter en daarmee platter is zal de cake iets sneller klaar zijn. Check het dus vooral door een houten prikker in te cake te steken. Komt het er schoon uit dan is de cake klaar.

Diepvries of vers

Hoewel je voor de frambozencake zowel verse als diepvries frambozen kunt gebruiken geef ik zelf de voorkeur aan verse frambozen. Die zijn wat minder vochtig en ook dat heeft weer effect op het eindresultaat. Zijn de frambozen niet in het seizoen dan kan diepvries uiteraard wel maar let op dat de cake niet te nat wordt.

Door de frambozen krijgt de cake niet alleen een fruitige smaak, maar het ziet er ook nog eens lekker kleurrijk uit.

Probeer ook zeker eens mijn overheerlijk bananencake recept!

frambozencake
frambozencake
Totale tijd1 uur 15 minuten

Frambozencake recept

4.34 van 127 stemmen
Pin recept Printen

Ingrediënten

12 portie(s)

Ingrediënten

  • 300 g diepvries frambozen
  • 225 g boter op kamertemperatuur
  • 125 g lichte basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 2 tl vanille extract
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g magere yoghurt
  • 1 tl anijszaad gemalen
  • Zeezout

Bereidingswijze: 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Vet een bakblik van ongeveer 20 bij 30 in en bekleed met bakpapier, vet die ook licht in.
  • Klop de boter luchtig met de suiker, tot het helemaal wit is. Klop dan een voor een de eieren en het vanille extract erdoor.
  • Spatel zelfrijzend bakmeel, anijszaad, yoghurt en een snufje zeezout erdoor.
  • Spatel als laatste voorzichtig de frambozen door het beslag.
  • Giet het beslag in de cakevorm.
  • Bak ongeveer 50-55 minuten tot de cake goudbruin en gaar is.
Miljuschka in Mexico

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op env-miljuschka-staging2024.kinsta.cloud neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Website Miljuschka CTA categoroie (2)
Discodip 2025

Mijn culinaire trip

Zin in een heerlijke dag weg en culinaire trip rond de wereld? Dat kan! Op 23, 24 en 25 mei in het Amsterdamse Bos op DiscoDip.

Naast het lekkerste eten, is er ook volop entertainment en kun je workshops en masterclasses volgen van de beste, zo ook van moi.

Bestel je tickets
Play me

Receptvideo's

Wil je nog meer lekkers van me? Kook dan met me mee! Op mijn Instagram en TikTok plaats ik dagelijks beukers van receptvideo's.