Granola taart recept

Tijd

Categorieën: Glutenvrij, Ontbijt, Recept, Taart

Je kinderen hebben het vast wel eens gezegd: “Mag ik taart als ontbijt?” Waarschijnlijk heb je toen geglimlacht en gezegd dat dat niet zo’n goed idee was. Maar met deze granola taart moet je je uitspraak van destijds misschien toch nog eens heroverwegen. Ik heb namelijk een recept van een taart met granola die juist enorm gezond is. Boordevol noten, zaden en granen (want hey, granola) en ook enorm veel fruit. Verras je kinderen (en jezelf) daarom met deze heerlijke granola taart. En het mooie is dat er helemaal niemand jarig voor hoeft te zijn!

Recept granola ontbijt taart: bereidingswijze

Elk ontbijt wordt feestelijk met deze heerlijke granola taart. Hoe je hem moet maken, leg ik stap voor stap aan je uit.

Ben je fan van granola dan moet je zeker ook eens mijn recept voor granola met banaan of het recept voor de granola met espresso proberen!

Granola taart

Granola taart recept

4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 20 min
Totale tijd 35 min
Gang Koek & Gebak, Ontbijt
Keuken Glutenvrij
Porties 4 portie(s)

Benodigdheden

  • Springvorm 24 cm

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 150 gram havervlokken
  • 50 gram geschaafde amandelen
  • 50 gram geraspte kokos
  • 50 ml maple syrup
  • 3 eetlepels kokosvet
  • 1 eiwit

Vulling

  • 500 gr Volle yoghurt
  • 1 limoen
  • 50 ml honing
  • 1 mango
  • 10 aardbeien
  • 10 bramen
  • 10 trosjes aalbessen
  • 4 vijgen
  • Handvol bosbessen
  • Handvol groene druiven

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm eerst de oven op 175 graden.
  • Smelt daarna het kokosvet met de honing.
  • Meng dan de havervlokken, amandelen en kokos en giet daar het kokos-honing vet bij.
  • Roer nu het eiwit er doorheen.
  • Druk alles in een taartvorm met een losse bodem van 24 cm doorsnede.
  • Bak de taart 20 minuten. Meng nu de volle yoghurt met de honing en het rasp en sap van 1 limoen.
  • Verdeel het fruit over de taart en je kunt genieten van een heerlijke granola taart als ontbijt. Of op welk moment van de dag dan ook…

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!
Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.