Bananen tulband cake

1 uur 15 minuten

Overheerlijke bananen tulband

Stel: je hebt oude bruine bananen in je fruitschaal liggen die echt gebruikt moeten worden. Dan heb ik hier het ideale – en super eenvoudige – recept voor je van een heerlijke bananentulband.

Natuurlijk kun je ook mijn bananenbrood bakken. Uiteindelijk is het niet zozeer het verschil in recept maar meer het verschil in vorm. Want hoe mooi ziet deze bananentulband eruit?

Voor het recept gebruikte ik de Nordic Ware Jubilee vorm die ik echt prachtig vind.

Goed insmeren

Met dit soort vormen is het super belangrijk dat je alle hoekjes en gaatjes goed insmeert en bestrooit met wat bloem. Net zo belangrijk is het weer goed uitkloppen van de overtollige bloem. Doe je dat niet dan zie je dat weer terug op de tulband.

Even laten staan

Na het bereiden van de bananentulband moet je vervolgens ook nog even geduld hebben. Stort je de tulband uit de oven meteen dan gaat het gegarandeerd fout. Wacht dus een minuutje of tien voor je de vorm omdraait. Het gaat bij mij eigenlijk altijd goed als ik die regels in acht neem.

Bereiden bananen tulband

Het bereiden van de bananen tulband is heel eenvoudig. Je mengt de natte ingrediënten, dan meng je de droge ingrediënten en vervolgens voeg je die twee bij elkaar. De gehakte walnoten gaan erdoor. En klaar!

Bananen tulband

Bananen tulband

Bananen tulband recept

4.41 van 32 stemmen
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Koek & Gebak
Keuken Zoete gerechten
Porties 12 portie(s)

Ingrediënten
 

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 5 rijpe bananen fijngeprakt
  • 3 eieren
  • 215 g Griekse yoghurt
  • 170 g honing
  • 1 tl vanille extract
  • 300 g bloem
  • 1,5 tl baking soda
  • 100 g walnoten
  • Poedersuiker om te serveren

Instructies
 

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Smeer de vorm in met olie en bestuif met bloem en poedersuiker.
  • Meng de bananen, eieren, yoghurt, honing en vanille.
  • Roer de bloem en baking soda door elkaar en meng met de natte ingrediënten. Voeg als laatste de gehakte walnoten toe en roer dit door.
  • Stort in de vorm.
  • Bak 50 min.Laat helemaal afkoelen.Stort op een schaal.
  • Strooi de poedersuiker over de cake.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

 

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.