Seizoen 2 van Eetgeheimen de podcast: nu te beluisteren

Nu te beluisteren seizoen 2 van Eetgeheimen de podcast 1

Hoera: het tweede seizoen van mijn podcast Eetgeheimen is nu te luisteren! Hierin praat ik wederom met de allerleukste bekende gasten over mijn favoriete onderwerp: eten! 

Via smaakherinneringen duik ik het leven in van mensen die ik interessant en inspirerend vind. Waar kan ik ze voor wakker maken? Wat namen ze als lunch mee naar school? Van guilty pleasures tot smaakvolle herinneringen. Van snelle hap tot sterrenrestaurants. 

Voorheen schotelde ik jullie wekelijks een nieuwe aflevering voor. Maar dit keer krijg je alles in één keer: kun je het tweede seizoen heerlijk bingen! Geniet van 11 heerlijke afleveringen… plus bij elke aflevering een recept, speciaal gemaakt op basis van het lievelingsgerecht van die gast. Luisteren én smullen tegelijk, dus.

Eetgeheimen de podcast is te beluisteren op Spotify en Apple Podcast

Aflevering 11 – Nina Warink | Frikandelbroodjes

In deze aflevering schuift influencer én foodie Nina Warink bij mij aan. Eten speelt bij Nina, net als bij mij, een grote rol in haar leven. In ons gesprek komen allerlei culinaire zaken aan bod; van het slagveld op het bord bij haar ouders thuis tot aan burrata foodporn. Ze vertelt over haar tweede kookboek, haar voorliefde voor frikandelbroodjes en Groningse worst, en waarom ze toch altijd weer terugkeert naar haar hometown. Je hoort dat, en nog veel meer, in deze aflevering van “Eetgeheimen”.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 12 – Luuk Ikink | Captain’s dinner met kapucijners en spek

In deze aflevering is Luuk Ikink te gast. Je kunt hem onder andere kennen van RTL Late Night en RTL Boulevard, waar hij dagelijks te zien is aan de desk. Voor Luuk gaat er niets boven bakleverworst, steak tartare en een flinke portie huzarensalade. Hij vertelt over de tijd dat hij werkte in een snackbar op een Duitse camping én de pannenkoekenverslaving van zijn vrouw tijdens haar zwangerschap. Je hoort dit, en nog veel meer, in deze aflevering van Eetgeheimen de Podcast.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 13 – Monica Geuze | Kaasfondue

In deze aflevering is succesvol ondernemer, presentator én influencer Monica Geuze bij mij te gast. Ontbijten met een blikje Red Bull en ’s avonds aan de oesters met een goed glas rode wijn blijkt geen uitzondering voor Monica. Ze vertelt over haar tweestrijd tussen fitgirl foto’s en eerlijke kiekjes, zoals die van mij op Instagram. Je kunt Monica wakker maken voor een lekkere verse bagel met zalm, kaasfondue en de volgens haar underrated kipcorn. Je hoort dit, en nog veel meer, in deze aflevering van Eetgeheimen de Podcast.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 14 – Herman den Blijker | Tartaar van langoustine met kruidenmayonaise

In deze aflevering is chefkok, presentator en ondernemer Herman den Blijker bij mij te gast. Ooit begonnen in het overhemd van zijn vader in de bediening van een Van der Valk hotel, maar al snel verliefd geworden op alles wat er in de keuken gebeurde. Het kan hem niet pittig genoeg zijn, en overal past voor hem wel een glas champagne bij. Hij vertelt uitgebreid over zijn bruiloft op Capri, en deelt nog veel meer culinaire verhalen, in deze aflevering van Eetgeheimen.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 15 – Nienke Plas | Surinaamse bakkeljauw frita’s

In deze supergezellige aflevering is multitalent Nienke Plas te gast. Je kunt deze comédienne kennen van haar YouTube-vlogs, haar eigen theatershow, muzikale tracks én realityserie op Videoland. Ze mocht vroeger haar brood beleggen met wat ze maar wilde, maar nu ze zelf moeder is, is ze een stuk bewuster bezig met wat ze haar kroost te eten geeft. Je kunt Nienke wakker maken voor héél zacht gekookte eitjes, een flinke kaasplank of snacks uit de frituur. Maar er gaat voor dit komische talent niets boven de Surinaamse keuken. Je hoort dit, en nog veel meer, in deze aflevering van Eetgeheimen de Podcast.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 16 – Daphne Deckers | Limburgs zuurvlees (zoervleisj) met friet

In deze aflevering schuift getalenteerd schrijver Daphne Deckers bij mij aan. Ze vertelt alles over haar carrière als model en hoe de modellenwereld er destijds uitzag, en hoe ze tijdens haar tijd bij Elite Milaan geen pasta’s mocht eten. Zo zonde! Ze noemt zichzelf receptenblind, maar je kunt haar wakker maken voor zoervleis uit Zuid-Limburg – het liefst bereid door haar moeder. Je hoort dit, en nog veel meer, in deze extra lange aflevering van Eetgeheimen.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 17 – Humberto Tan | Surinaamse okersoep

In deze aflevering is presentator Humberto Tan bij mij te gast. Kleine trigger warning: deze podcast bevat extreem veel eetgeluiden! Humberto is de man die tijdens zijn studententijd nooit kookte en trek krijgt als hij koeien ziet eten. Net als Miljuschka is hij een echte cheesecake-lover. Vroeger was hij altijd de liefste thuis en hij kan niet zonder de soepen die zijn zus voor hem bereidt. Hij vertelt over zijn gehele loopbaan, zijn lievelingseten én nog veel meer in deze aflevering van Eetgeheimen.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 18 – Beau van Erven Dorens | Pizzoccheri: Italiaanse bergpasta

In deze gezellige aflevering is avonturier Beau van Erven Dorens bij mij te gast. Beau is dol op Italië en al het lekkere eten dat dit land te bieden heeft. Beau is een grote stamppot-fan, je kunt hem wakker maken voor kreeft én deze presentator is dol op zout en hartig eten. “Alles wat je mij geeft, eet ik op!” Hij is een echte durfal, van in z’n eentje de oceaan oversteken tot overleven op een onbewoond eiland: Beau lijkt voor niets bang. Hij vertelt over deze avonturen en nog veel meer in deze aflevering van Eetgeheimen”.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 19 – Janny van der Heijden | Florentines

In deze aflevering schuift culinair schrijver, presentatrice en alleseter Janny van der Heijden bij mij aan. De meesten zullen haar kennen als jurylid van Heel Holland Bakt, maar je komt er in deze aflevering ook achter wat ze daarvoor allemaal deed. Ze noemt zichzelf een see-food lover: “I see food, and I eat it!” Als Janny écht moest kiezen, zou ze alleen nog maar hartig eten. Toch gaat er voor haar ook niets boven cake en florentines… Kortom: je leert Janny nog beter kennen in deze aflevering van Eetgeheimen.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 20 – Bridget Maasland | Mediterraanse kip-linzenburger

In deze aflevering is Bridget Maasland te gast. Ze werd met biologisch eten opgevoed en kan niet zonder het kipgerecht dat haar vader altijd speciaal voor haar bereidt. De Thaise keuken is bij Bridget favoriet, en ze is dól op een goedgevuld mosselpannetje. Ze vertelt openhartig over haar allergieën en hoe ze jaren lang geen kaas kon eten. Dat, en nog veel meer, in deze aflevering van Eetgeheimen.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Aflevering 21 – Vivienne van den Assem | Vega ramensoep

In deze aflevering schuift presentatrice en actrice Vivienne van den Assem bij mij aan. Ze houdt ontzettend van kaas, croissantjes en winegums. Daarnaast is ze een echt theeleut én ze vertelt me wat haar favoriete drankje is op dit moment. Vivienne deelt daarnaast het lekkerste gerecht wat ze ooit in Tokio at. Dat, en nog veel meer, in deze aflevering van Eetgeheimen.

Bekijk hier het recept dat ik bij deze aflevering maakte.

Miljuschka Witzenhausen
Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.