Diner recepten

Dit recept valt onder

Ratatouille – op mijn manier!

Samenvatting

  • Voorbereiden 15 minuten
  • Bereiden 45 minuten
  • Aantal personen 4 personen

Ingredienten

3 uien, gesnipperd

2 teentjes knoflook, fijngehakt

1 aubergine, in dunne plakken

2 courgettes, in dunne plakken

1 kg trostomaten, in dunne plakken

1 rode paprika, in in dunne plakken

1 gele paprika, in dunne plakken

1 el tomatenpuree

2 el rode wijnazijn

1 el verse rozemarijn, fijngehakt

1 el verse tijmblaadjes

2 takjes verse basilicum

Olijfolie

Peper en zout

Saus

150 ml slagroom

100 ml melk

100 gr oude kaas

peper en zout

Sharing is caring!

Een heerlijk Franse ratatouille

Vandaag een heerlijke Frans geïnspireerde ratatouille. Ik hou van dit soort eenvoudige recepten maar heb er wel mijn eigen twist aan gegeven!

In plakjes

Mijn versie heeft lekker veel groente (het origineel natuurlijk ook) . Ik vind het leuk om de groente in plakjes te snijden en zo om en om te rangschikken in de ovenschaal, maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt het prima wat kleiner snijden en door elkaar husselen. Dat is ook hoe een echte ratatouille wordt gemaakt.

Van origine komt er alleen een tomatensaus bij de ratatouille maar ik vind het heerlijk met als extra slagroom en melk. En lekker veel oude kaas.

Ratatouille

Ratatouille

Aantal personen: 4 personen
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur

Ingrediënten

  • 3 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 aubergine, in dunne plakken
  • 2 courgettes, in dunne plakken
  • 1 kg trostomaten, in dunne plakken
  • 1 rode paprika, in in dunne plakken
  • 1 gele paprika, in dunne plakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el rode wijnazijn
  • 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
  • 1 el verse tijmblaadjes
  • 2 takjes verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Saus

  • 150 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 gr oude kaas
  • peper en zout

Instructies

    Verwarm de oven voor op 200˚C

    Neem een ruime ronde ovenschaal en zet hier alle plakjes groenten om en om in. Zorg dat je een goede afwisseling hebt qua kleur en probeer het zo recht mogelijk in de schaal te zetten.
    Het hoeft natuurlijk niet perfect te zijn. De smaak is evengoed lekker.

    Verwarm een koekenpan met wat van de olijfolie en fruit hierin de ui tot glazig. Voeg dan de knoflook toe en de tijm en rozemarijn. Mix de tomatenpuree erdoor.

    Als laatste doe je de slagroom, melk en de oude kaas in de pan en roer dit even door. Breng de saus op smaak met peper en zout en giet over de groenten in de ovenschaal.

    Bak de schaal in de oven voor ongeveer 45 minuten of tot de groenten gaar zijn.



Nog meer lekkers